Fotó: Scuderia Ferrari
Hírek

Vettel: Haragszom magamra

Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője az Amerikai Nagydíjat követően úgy nyilatkozott, haragszik magára, amiért nem sikerült kihasználniuk a Mercedes gyengélkedését.

Nehéz versenyen van túl Vettel, miután a futam elején ütközött Daniel Ricciardóval, autója megpördült, és a mezőny végéről kellett felzárkóznia. Ez végül sikerült számára, ugyanis Lewis Hamilton mögött, a 4. helyen ért célba – ezzel még életben tartva bajnoki esélyeit.

Vettel a futamot követően úgy nyilatkozott, bosszantó számára, hogy megint incidensbe keveredett, amiből megint ő jött ki rosszul.

„Lassan már zavaró, hogy mindig fel kell zárkóznom” – nyilatkozta a német pilóta.

„Igen, magamra is haragszom, az egész akcióra semmi szükség nem volt. Még nem tudtam beszélni Daniellel, de azt feltételezem, hogy nem látott engem. Összességében többet is kihozhattunk volna a Mercedes gyengélkedéséből.”

Räikkönen a rajtot követően megelőzte a pole-ból induló Lewis Hamiltont, majd sikerült maga mögött tartani ellenfeleit, így a 2. helyen autózó Max Verstappent is – pedig a futam végén nagy csata alakult ki az első 3 helyen.

„Nem állítom, hogy Ricciardo miatt veszítettem el a versenyt” – mondta Vettel. „A futamot nem egy kanyarban veszítjük el, de megvolt a tempónk, hogy nyerjünk, és ezt Kimi bizonyította.”

Szólj hozzá!