Vettel: Három csapat harcolhat a győzelemért Mogyoródon - F1VILÁG.HU

Vettel: Három csapat harcolhat a győzelemért Mogyoródon

HIRDETÉS
Fotó: Hungaroring Media

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel biztos abban, a Mercedes és a Red Bull is komoly ellenfél lesz majd a hétvégi Magyar Nagydíjon. A német volt a leggyorsabb pénteken, de nem bízza el magát.

Vettel elenyésző, 74 ezredmásodperces előnnyel végzett az élen a pénteki második szabadedzésen, megelőzve a Red Bull ifjú titánját, Max Verstappent.

A Ferrari versenyzője azt mondja, sok konkrétummal még nem tud szolgálni arra vonatkozóan, hogy ki lesz a legjobb a szombati időmérőn, az azonban biztos, hogy elégedett a pénteken látottakkal.

„Az erőviszonyokról nem tudok sokat mondani. Szoros lesz. A Red Bull erősebb, mint a korábbi péntekeken. De még akkor is nehéz megmondani, hogy állunk” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Örülök, hogy újra autóba ülhetek, és folytathatom. Hátrányba kerültünk a bajnoki pontversenyben, de nagyon bízom abban, hogy fordítani tudunk a helyzeten, ahogy korábban is. Nem rejthetem el azt, ami történt, de változtatni sem tudok rajta.”

„Az időmérő, illetve a jó rajt nagyon fontos itt, hiszen az előzés nehezen kivitelezhető. Délután elégedettebb voltam az autóval, mint az első edzésen. Egy körön igazán jónak tűnik.”

Vettel azt mondja, biztos benne, hogy rajtuk kívül a Red Bull és a Mercedes is a győzelemért harcolhat majd. Azt persze nem szabad elfelejteni, hogy a Ferrarik is rendre letekert motorral köröznek péntekenként – ráadásul a Hungaroring lassítójában szemmel látható volt, hogy Vettelék nem támadták olyan keményen a kerékvetőket, mint például a Red Bullok. Nem kétséges tehát, hogy a maranellóiak is gyorsulni fognak még holnapra.

„Elég sokat köröztem az ultralágy gumikon, hogy lássuk, hogyan működik” – folytatta Vettel.

„Gyanítom, kapunk értékes válaszokat itt. Arra számítok, hogy három csapat harcol majd a győzelemért, mert a Red Bull is igazán jó helyzetben van.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel: Három csapat harcolhat a győzelemért Mogyoródon
Sainz: Azt kaptuk, amit megérdemeltünk
Verstappen: Az időmérőre sikerült még jobbá tennünk az autót
Sainz megoldotta, hogy ne érje túl nagy ütés a Ferrarit
Hamilton hibázott, esőben bízik a versenyen
Alonso büszke az Aston Martinra, miután megszerezte a harmadik rajthelyet
Verstappené a pole, Alonso a 3. helyről rajtol Kínában!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!