Vettel hároméves szerződést kapott a Ferraritól - F1VILÁG.HU

Vettel hároméves szerződést kapott a Ferraritól

HIRDETÉS

Német médiajelentések szerint három évre szóló megállapodást írt alá a Ferrari Forma-1-es csapatával a száguldó cirkusz négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.



Három évre szóló megállapodást írt alá a Ferrari Forma-1-es csapatával a száguldó cirkusz négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.

Így értesült a Bild című német napilap, mely azt is tudni véli, Vettel kontraktusa egy záradék értelmében további két évvel meghosszabbítható.

A Red Bull múlt szombaton jelentette be, hogy Vettel az idei szezont követően elhagyja korábbi sikerei színhelyét, és bár biztosra vehető, hogy a német a Ferrarinál folytatja, a maranellói gárda egyelőre még nem jelentette be szerződtetését.

A Bild szerint Vettel évi 25 millió eurós alapfizetést tesz majd zsebre az olasz istállónál, és persze további bónuszok járnak majd a győzelmekért, valamint az esetleges bajnoki címekért is.

Vettel szerződtetésének előfeltétele volt Fernando Alonso érvényes kontraktusának felbontása: ezt csütörtök este a spanyol versenyző saját kérésére történt meg Szuzukában. Fültanúk szerint Marco Mattiacci, a Ferrari csapatfőnöke ezt követően néhány keresetlen szó kíséretében igencsak dühösen hagyta el az irodát.

Alonso feltehetően a McLarennél folytatja pályafutását – azt egyelőre nem tudni, mikor kerül sor a hivatalos bejelentésre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!