Vettel: Hat versenyző is bajnokesélyes idén

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel szerint 2019-ben hat versenyzőnek „lesz beleszólása” a Forma-1-es világbajnoki címért zajló küzdelembe.

A maranellóiak a téli tesztek után favoritként vágtak neki az új szezonnak, SF90-es kódjelű versenyautójuk azonban a várakozásokon alul teljesített az idénynyitó futamnak otthont adó melbourne-i versenypályán.

Vetteléket nemcsak a Mercedes duója, hanem még a Red Bull autóját terelgető Max Verstappen is legyűrte az Albert Parkban.

A Ferrarinál a kiábrándító szereplés ellenére magabiztosan várják a hétvégi Bahreini Nagydíjat, elmondásuk szerint sikerült ugyanis azonosítani a felmerült problémákat.

Sebastian Vettel szerint idén ő és csapattársa, Charles Leclerc, valamint a Red Bull is méltó ellenfele lesz majd a Mercedesnek.

„Azt gondolom, van három topcsapat, és ennek a három istállónak jó esélye van arra, hogy nagyon-nagyon erős évet teljesítsen” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Mi elsősorban magunkra fókuszálunk, remélhetőleg mindketten a többiek előtt leszünk, ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, hogy szoros lesz. Azt hiszem, Pierre [Gasly] és egy kicsit balszerencsés volt a melbourne-i időmérőn. Nem gondolom, hogy nagyon le volt maradva Maxtől a hétvége során. A versenyét valójában a rajtnál veszítette el.”

„Azt gondolom, hogy ennek a hat versenyzőnek lesz majd beleszólása a vb-címért folyó küzdelembe – remélhetőleg mindannyian harcban leszünk, ameddig csak lehet.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettelék „nagyon megnehezítenék” a Mercedes dolgát

Számos újítással érkezett a Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínére, Bakuba a Ferrari Forma-1-es csapata, a versenyzők pedig azt remélik, „nagyon megnehezíthetik” majd a Mercedes dolgát a bajnokság további részében.

Vettel állítja, jó döntést hozott a Ferrari Kínában

A Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínén, Bakuban is forró témát szolgáltatott a Ferrari csapatánál kialakult helyzet. A legutóbbi, kínai versenyen az olaszok Sebastian Vettelnek kedveztek, de vajon valóban ő az első számú versenyző a maranellóiaknál?

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Friss hírek