Fotó: Bahrain GP
Hírek

Vettel hazudott, hogy félrevezesse a Mercedest

A Mercedes csapatát próbálta összezavarni Sebastian Vettel azzal, hogy hamis állításokat fogalmazott meg mérnöke felé a csapatrádión.

A német versenyző a pole pozícióból indulva nyerni tudott a Bahreini Nagydíjon, a verseny hajrájában azonban komoly nyomást gyakorolt rá a Mercedes pilótája, Valtteri Bottas.

Vettel a verseny leintése után elárulta, szándékosan hamis információkat mondott a rádión, hogy félrevezesse a Mercedest.

„10 körrel a vége előtt mondtam a rádión, hogy ’mindent kontroll alatt tartok’, de ez hazugság volt, mert abban reménykedtem, hogy szólnak majd Valtterinek, hogy ’Seb lazára veszi’, és így mondják neki, hogy tekerje le a motort és adja fel” – mondta a német. „De nem így tettek.”

„Biztos voltam abban, hogyha az igazat mondom és elárulom, hogy nagyon küszködök a gumikkal, rögtön szóltak volna neki, és minden erőt a rendelkezésére bocsátottak volna. A tervem nem vált be, de azért megpróbáltam.”

„Nehéz volt pályán tartani az autót, főleg a 8-as és 10-es kanyarokban. Nehéz volt kigyorsítani a lassú fordulókból. Amikor láttam, hogy DRS-távolságon belül van, azt gondoltam, nagyon nehéz lesz kihúzni a végéig. Próbáltam spórolni és jól felhasználni az energiát, hogy meglegyen a tempó az egyenesben, és működött.”

Szólj hozzá!