Vettel: Hiányoznak Schumacher tanácsai - F1VILÁG.HU

Vettel: Hiányoznak Schumacher tanácsai

HIRDETÉS
Singapore GP

Igazán megható szavakat mondott a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel a Forma-1 legsikeresebb versenyzőjéről, Michael Schumacherről.

A két német köztudottan remek barátságban vannak, Vettel pedig elárulta, nagyon hiányoznak neki a legendás versenyző tanácsai.

A Ferrari német pilótája még gyerekként találkozott először Schumacherrel, a Corriere della Sera című lapnak adott interjújában felidézte az emlékezetes pillanatot.

„Emlékszem, amikor először találkoztam vele. Ki sem mertem nyitni a számat, annyira izgultam” – mondta a ma már négyszeres világbajnok Vettel.

„És aztán megismerhettem Michaelt, az embert is – nemcsak a versenyzőt. A rendkívüli tehetsége mellett rettentő keményen dolgozott azért, hogy az élre repítse a Ferrarit. Hihetetlen.”

„Ő egyike azon keveseknek, akikkel, ha találkozol az életben, mindenre tudnak válaszolni. Hiányoznak a tanácsai, tökéletesek voltak. Az ember tudja őket alkalmazni a különféle helyzetekben, és tökéletesen működnek.”

Vettel hozzátette: „Michael volt a példaképem, amikor gyerek voltam, és az maradt a mai napig. Mindig ő lesz az első számú!”

Schumacher még 2013 decemberében szenvedett súlyos síbalesetet – állapotáról továbbra sem tudni biztosat.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!