Vettel: Hiszem, hogy van még esélyünk a vb-címre - F1VILÁG.HU

Vettel: Hiszem, hogy van még esélyünk a vb-címre

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel úgy véli, az olasz istállónál nem lesznek jelentős átszervezések azok után, hogy az elmúlt időszakban nem a várakozásoknak megfelelően teljesítettek. A német hisz még a vb-címben.

A szingapúri kettős kiesés után a Ferrari újabb problémákkal találta szemben magát, miután Vettelt és csapattársát, Kimi Räikkönent műszaki gondok hátráltatták.

Räikkönen végül el sem tudott rajtolni a szepangi futamon, Vettel pedig az utolsó helyről volt kénytelen nekivágni a versenynek, melyet végül a 4. helyen zárt.

A Ferrari hátránya így tovább nőtt az összetettben a Mercedesszel szemben, miközben Vettel lemaradása is jelentősnek mondható – 34 pontos – Lewis Hamilton mögött.

A Maláj Nagydíj után Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke elárulta, „dühös” az elmúlt időszak kudarcai miatt, és azonnali változtatásokat hajt végre csapaton belül.

Vettel azonban azt mondja, szerinte nem lesz drasztikus átszervezés Maranellóban.

„Én is hallottam ezt, bár nem tőle, hanem a sajtótól – szóval nem vagyok biztos abban, hogy a megfelelő kontextusban jelent meg” – mondta a négyszeres világbajnok a Japán Nagydíj helyszínén, Szuzukában.

„De ami a pályán történik, az a pályán történik… Ami megesett Szingapúrban, azzal nem sok mindent lehet tenni…”

„Malajziában olyan gondjaink voltak, melyek megállítottak engem és Kimit. Teljesen normális, hogy próbáljuk megérteni a dolgokat, és az is normális, hogy van rotáció a szakemberek csapatában. De tudván, hogy mi zajlik házon belül, elmondhatom, hogy nincs pánik, és nincsenek nagy tervek, mint afféle reakció. Amennyire én tudom, semmi komoly nem történik.”

Hirdetés

A Ferrarinál azt mondják, Vettel és Räikkönen malajziai problémái ugyanazon okokból történtek, a vizsgálatok azonban továbbra is folyamatban vannak.

„Sikerült elég jól megértenünk a dolgot, de még folyamatban van az elemzés, hogy teljes képet kapjunk” – magyarázta Vettel.

„Csak pár nap telt el, az alkatrészeket visszaküldtük, és próbáljuk megérteni a dolgot. De meggyőződésem, hogy itt már nem lesznek ilyen gondjaink.”

[tie_full_img][/tie_full_img]

Bár Vettel hátránya 34 pontosra nőtt az összetettben, a német még nem mondott le a vb-címről.

„Hiszem, hogy még van esélyünk. És meg akarok bizonyosodni arról, hogy ki is használjuk! Azt mindenképp jó hallani, hogy a váltó rendben lesz a Maláj Nagydíj levezető körében történt baleset után.”

„Az elmúlt 2 évben nem voltunk annyira versenyképesek Japánban, de idén más lehet a helyzet. Meggyőződésem, hogy erős csomagunk van. Még 5 verseny van hátra, és le vagyunk maradva a pontversenyben. Viszont a végeredmény attól is függ majd, hogy mit csinálnak riválisaink.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!