Megosztás:

Vettel: Hogy katasztrófa-e? Nem hinném...

Vettel 1 ponttal vezeti a világbajnokságot a Brit Nagydíj után.
Vettel 1 ponttal vezeti a világbajnokságot a Brit Nagydíj után. © Scuderia Ferrari

Igazi dráma a Ferrarinál: Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen autóján is 2-3 körrel a verseny vége előtt mentek tönkre az abroncsok – kettejük közül is a német volt a nagyobb áldozat.

Két kör volt hátra a versenyből, amikor Vettel a harmadik helyen haladva hirtelen defektet kapott, így az utolsó körben a bokszba kellett hajtania kerékcserére. A Ferrari-versenyző így a hetedik helyen ért célba, és Lewis Hamilton 1 pontra közelítette meg őt a bajnoki pontversenyben.

„Nem hinném, hogy bárkit is lehetne hibáztatni” – nyilatkozta Vettel. „Kiminek is hasonló problémája volt, pedig az ő abroncsa öt-hat körrel frissebb volt. Mindkettőnket meglepetésként ért a dolog.”

A négyszeres világbajnok a problémák ellenére összességében elégedett volt a Ferrarival Silverstone-ban, így bizakodóan tekint a jövőre.

„Egy kicsit jobban is sikerülhetett volna a hétvége, de hogy katasztrófa lenne? Nem hinném. Az autónk jó, különösen a kanyarokban, az egyensúly is rendben volt. A fékek lángra kaptak a rajtnál, aztán innentől kezdve nehéz versenyünk volt.”

A német bajnok a verseny egy szakaszán Max Verstappennel vívott nagy csatát, azonban végül nem sikerült megelőznie a hollandot pályán.

„A csata Maxszal? Egyáltalán nem segített rajtam. Biztos vagyok benne, hogy jónak tűnt kívülről, de meg akartam őt előzni, de nem sikerült. Mindent megpróbáltam.”

„Nem tudtam megelőzni Maxot, így egy bokszkiállással tettük ezt meg. Úgy tűnt, meglehet a harmadik-negyedik hely – világos volt, hogy Valtteri meg fog előzni, mert beragadtam. Itt-ott előbukkanó kis dolgok vezettek oda, hogy ez egy elég mozgalmas délután volt.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Amilyen gyorsan tegnap felröppent a pletyka Sainz Renault-hoz igazolásával kapcsolatban, úgy...

Hozzászólások

( komment)