Vettel: Hosszú a bajnokság, még nem gondolok a vb-címre - F1VILÁG.HU

Vettel: Hosszú a bajnokság, még nem gondolok a vb-címre

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Forma-1-es pályafutása 50. futamgyőzelmét aratta a Kanadai Nagydíjon a Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel.

A négyszeres világbajnok a pole pozícióból vághatott neki az évad 7. versenyének, és végül magabiztos győzelmet szerzett Montrealban.

Vettel a leintés után azt mondta, rendkívül különleges érzés számára a mai győzelem, hiszen Michael Schumacher 2004-es győzelme után vele tudott újra versenyt nyerni Kanadában a Ferrari.

„Nagyszerűen alakult számunkra a hétvége, megszereztük a pole-t, és 40 évvel Gilles [Villeneuve] győzelme után ismét sikerült nyernünk a Ferrarival. Az utolsó győztese Michael [Schumacher] volt itt a Ferrarinak. Nem is gondoltam, hogy ennyire régen volt már, és én leszek a következő győztese a csapatnak” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Kár, hogy az ilyen pillanatok nem tartanak tovább, de ettől is olyan különlegesek.”

Győzelmének köszönhetően Vettel az összetettben is átvette a vezetést – igaz, előnye mindössze 1 pont a címvédő Lewis Hamilton előtt.

A négyszeres világbajnok azt mondja, nem foglalkozik még a vb-címmel, hiszen pontosan tudja, nagyon hosszú még az idény, az ellenfelek pedig rendkívül erősek.

„Tudjuk, hogy mit csinálunk, legalábbis reméljük – mindenesetre próbáljuk a tőlünk telhető legjobbat nyújtani. De nagyon hosszú az idei szezon, rengeteg verseny van hátra. Most kiélvezzük ezt a győzelmet, és természetesen visszük magunkkal a pontokat.”

„Nagy utat kell még megtennünk, és úgy gondolom, még teljesen nyitott a bajnokság: a Red Bull, a Mercedes és mi nagyon közel vagyunk egymáshoz, sok múlik a pályákon, a gumikon. Szerintem ez izgalmas, hiszen nem tudjuk, hogy alakulnak a versenyek.”

Hirdetés

„Reméljük, hogy továbbra is erősek maradunk, és ebben a pozícióban tudjuk folytatni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!