Vettel: Hülyeség, hogy Kimi direkt ütötte ki Hamiltont

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es versenyzője szerint felesleges beszélni azon feltételezésekről, hogy Kimi Räikkönen szándékosan forgatta meg Lewis Hamiltont a Brit Nagydíj első körében.

A Brit Nagydíjat követő sajtótájékoztatón Hamilton arra tett utalásokat, hogy a Ferrari részéről egy taktikai húzás volt az, hogy Räikkönen megpörgette őt a rajtot követően.

Hamilton azt is felhozta, hogy ez már nem az első alkalom volt, hogy a Ferrari kiüt egy Mercedest – a brit a futam után egyébként egyáltalán nem beszélgetett Vettellel és Räikkönennel, ráadásul a verseny utáni interjút is kihagyta.

A sajtótájékoztatón Vettelt megkérdezték arról, mit gondol a feltételezésről, hogy a Ferrari szándékosan akarta kitenni Hamiltont a versenyből.

„Hülyeség azt gondolni, hogy ami történt, az szándékos volt” – mondta a német.

„Nem gondolom, hogy direkt volt, és azt hiszem, szükségtelen oda terelni a dolgokat, hogy azt feltételezzük, hogy szándékos volt.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Rosberg: Leclerc több időt érdemelt volna a csapatutasítás előtt

A Mercedesszel 2016-ban világbajnoki címet nyerő Nico Rosberg szerint az a csapatutasítás, amit a Ferrari alkalmazott a hétvégi Kínai Nagydíjon, igazán „kemény” volt Charles Leclerc szempontjából. Véleménye szerint a monacói több időt érdemelt volna.

Friss hírek