Megosztás:

Vettel: Időpazarlás volt a mai edzésnap

Vettel sajnálja, hogy nem sikerült sokat tanulniuk az autóról pénteken.
Vettel sajnálja, hogy nem sikerült sokat tanulniuk az autóról pénteken. © Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel kissé bosszús, amiért a szezon első edzésnapján nem tudtak produktív munkát teljesíteni – az eső megzavarta őket ebben.

Vettel elmondta, igazából semmilyen fontos adatot nem tudtak gyűjteni az autóval kapcsolatban, hiszen alig tudtak hasznos kört megtenni a két szabadedzés során.

„Csak megtapasztaltuk, hogy az autó működik és jó érzés vezetni. A többi egy kicsit időpazarlás volt. Most süt a nap, korábban ömlött az eső, folyamatosan változtak a körülmények.”

„Ilyen körülmények között nem lehet sokat tanulni. Másrészről pedig versenyzőként mindig kint akarsz lenni a pályán, hogy megnézd, hogyan működik az autó. Ha az Albert Parkban esik, akkor nagyon csúszós lesz a pálya, különösen a felfestések.”

A kérdésre, van-e elképzelésük az erőviszonyokkal kapcsolatban, Vettel így válaszolt: „Nincs.”

A mezőny szombaton teszteli az új időmérős rendszert, amely során minden etap második felében másfél percenként esnek majd ki a versenyzők. Vettel elmondta, a szabályok tiszták számukra, így kíváncsi, hogy a gyakorlatban miképp alakul majd.

„A leírtak alapján világos. Hogy a valóságban hogyan működik, azt majd meglátjuk. A rendszer új, az ismeretlenbe megyünk, de izgatottak vagyunk, hogy milyen lesz.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A változékony melbourne-i körülmények esélyt kínálhatnak a Red Bull Forma-1-es csapatának ahhoz...

Hozzászólások

( komment)