Vettel: Javítanunk kell még a teljesítményen

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Pályacsúccsal zárta az élen a barcelonai tesztek 7. napját Sebastian Vettel, a német azonban azt mondja, muszáj lesz javítaniuk az új Ferrari teljesítményén.

A négyszeres világbajnok szerint korai még következtetéseket levonni a teszteredmények alapján, az azonban nagy elégedettséggel tölti el, hogy az SF71H kódjelű versenygép rendkívül megbízhatóan üzemel Barcelonában.

„A teljesítményen még dolgoznunk kell. Ami a megbízhatóságot illeti, sziklaszilárd volt, nem volt semmiféle komoly problémánk, szóval le a kalappal a gyárban dolgozók előtt” – mondta Vettel.

Vettel csütörtök délután egy komplett versenyszimulációt is végrehajtott, ám elismeri, nehéz összehasonlítani a teljesítményüket a Mercedesével és a Red Bulléval.

„Nem tudom, mi a helyzet a tempóval. Az ember mindig azt gondolja, hogy mehetett volna jobban itt-ott, mint a versenyeken, de szerintem rendben volt. A legfontosabb, hogy sok kört tettünk.”

„Még a versenyszimuláció után is sok időt töltöttünk a pályán. Ez fontos az autó megértése szempontjából. Persze vannak még dolgok, melyeken felül kell kerekedni.”

Vettel tegnap utolsó tesztnapját töltötte Barcelonában, és elmondása szerint elégedett az elvégzett munkával – habár jó lett volna többet körözni az első teszthéten.

„Az ember mindig többen reménykedik. Kár mindenki szempontjából, hogy ennyi pályaidőt veszítettünk, de összességében jó tesztnapjaim voltak. Elégedett vagyok az autóval megtett körökkel, sikerült jobban megértenünk azt. Persze van még tennivaló, meg kell értenünk pár dolgot, amiben nem vagyunk biztosak, de ez normális.”

„A pálya más, az aszfalt más, egy kicsit emiatt nehéz összehasonlításokat végezni. De úgy érzem, előreléptünk. Minden attól függ, hogy állnak a többiek. És ez a következő pár hétben kiderül.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek