Vettel: Javulnia kell a Red Bullnak

Sebastian Vettel úgy gondolja, hogy csapatának minél előbb javítania kell teljesítményén, ha harcban akar maradni az egyre jobb formában lévő McLarennel és Ferrarival a hétvégi Magyar Nagydíjon.


Sebastian Vettel úgy gondolja, hogy csapatának minél előbb javítania kell teljesítményén, ha harcban akar maradni az egyre jobb formában lévő McLarennel és Ferrarival a hétvégi Magyar Nagydíjon.

A Red Bull német versenyzője, aki az elmúlt futamon idei leggyengébb eredményét érte el egy negyedik hellyel, csak az ötödik pozícióban végzett a pénteki második szabadedzésen, ráadásul fél másodperces hátrányban az éllovas Lewis Hamiltonhoz képest.

„Nagyon csúszós volt a pálya az elején, azonban később már rendben volt az autó, azonban úgy vélem, hogy ez az év nem lesz olyan, mint a tavalyi” – mondta a világbajnoki címvédő, akinek csapata a tavalyi évben fölényes győzelmet aratott a Hungaroringen.

„Nagyon szorosnak tűnik. A McLaren és a Ferrari nagyon gyors, szóval úgy gondolom, hogy javulnunk kell, hogy biztosak lehessünk abban, hogy továbbra is az élen maradunk.”

Vettel azt is bevallotta, hogy a gumikezelés komoly nehézségek elé állíthatja a versenyzőket, hiszen a szokásosnál hűvösebb van a Hungaroringen, ráadásul a Pirelli úgy döntött, hogy a leglágyabb keverékeit veti be Magyarországon.

„Még csak most ért véget az edzés, meg kell néznünk, hogy a többiek milyen programon voltak, és hogy meddig is bírják a gumik” – magyarázta. „A legfontosabb az lesz, hogy egyetlen körön és egy hosszabb etapon is működésre bírjuk az abroncsokat.”

„Figyelnünk kell, hogy azok ne használódjanak el túl korán, és biztos vagyok abban, hogy ez nem lesz egyszerű feladat.”

Mark Webber, aki a negyedik helyre hozta be autóját délután, miután a délelőtti edzésen összetörte magát, a következőkkel folytatta: „Az én hibám volt a baleset. Ráhajtottam a kerékvetőre, ami már évek óta ott van. A versenyzők viszont nem tanulnak belőle.”

„Délután azonban sikerült elég sok kört teljesítenem. Az autó rendben volt. Természetesen a gumik szempontjából nehéz verseny elé nézünk, a pálya nem kíméli azokat, így még át kell nyálaznunk az adatokat.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél