Verstappen vs. Ocon

Vettel: Jobb, ha erre nem mondok semmit…

Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője szerint igazságtalan volt, hogy az FIA kihívta őt mérlegelésre a Brazil Nagydíj időmérő edzésén.

A Brazil Nagydíj kvalifikációjának 2. szakaszában Vettelt az FIA kihívta mérlegelésre: a német pilóta egyáltalán nem örült ennek, mivel az eső bármelyik pillanatban elkezdhetett volna erősebben esni.

Vettel a bokszba érkezve elütötte a bóját, amely a mérlegek elé volt helyezve, majd nem állította le autója motorját.

Ezt követően lehajtott a mérlegről, ezzel tönkretette azokat, az FIA pedig a versenybírák felé továbbította az ügyet.

„Azt hiszem, jobb, ha nem mondok semmit!” – reagált Vettel a történtekre.

„Nem kellene kihívniuk minket, amikor a körülmények ennyire változóak, azt hiszem, igazságtalan, ha kihívnak valakit. Azt akartam, hogy siessenek.”

Az időmérőt követően hiába próbálták tovább faggatni Vettelt, nem volt hajlandó beszélgetni erről az esetről.

„Nem akarok beszélni róla” – mondta.

„Világos, hogy mi történt. Időmérőnk volt. Beszéljünk az időmérőről” – tette hozzá, ám jogosan érkezett a reakció a BBC újságírójától, hogy ez bizony az időmérőn történt.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Még festésétől is gyorsabb lett az új Ferrari

Pénteken prezentálta 2019-es, SF90-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az új modellen számos újítás szembetűnő, ami azonban a legfeltűnőbb, az kétségkívül a matt fényezés.

Friss hírek