Vettel: Jobb lett volna, ha előbb leintik a futamot - F1VILÁG.HU

Vettel: Jobb lett volna, ha előbb leintik a futamot

HIRDETÉS

Csalódottan nyilatkozott koreai kiesését követően a Red Bull Racing versenyzője, Sebastian Vettel, aki egész hétvégén pazar munkát végzett, mégsem tudta győzelemre váltani a szombaton megszerzett első rajtkockát.


Csalódottan nyilatkozott koreai kiesését követően a Red Bull Racing versenyzője, Sebastian Vettel, aki egész hétvégén pazar munkát végzett, mégsem tudta győzelemre váltani a szombaton megszerzett első rajtkockát.

A német versenyző elmondta, ezzel együtt úgy véli, továbbra is minden esélye megvan arra, hogy elhódítsa a bajnoki trófeát, noha elismeri, az idei évben kicsit sok technikai hiba hátráltatta őt.

„Azt hiszem, még meg tudom nyerni a bajnoki címet. Még 50 pontot lehet szerezni. Nyilván könnyebb lenne, ha ma nyertem volna. Ilyen az élet, néha így alakulnak a dolgok” – mondta a német tehetség, aki kiesésével 25 pontos hátrányba került a bajnoki tabellán a futamot megnyerő Fernando Alonsóval szemben.

„Az idei szezonban egy kicsit sok jutott nekünk az ehhez hasonló dolgokból. Hullámhegyek és hullámvölgyek – mindenkinek volt ilyen, de nekünk nagyon sok, viszont ezen nem tudunk már változtatni.”

„Szóval fejünket leszegve dolgozunk tovább. Megpróbáljuk a legjobbat kihozni az autóból, viszont úgy gondolom, hogy a sebesség szempontjából nem igazán van hová fejlődnünk.”

Vettel elmondta, gyakorlatilag az egész hétvége során tökéletes munkát végeztek, így frusztráló, hogy egy technikai hiba miatt voltak kénytelenek feladni a viadalt.

„Ez egyértelműen nem egy remek pillanat, de nagyon trükkös és nehéz futamon van túl mindenki. Szerintem nem igazán tudtunk volna jobb munkát végezni – folyamatosan az élen voltunk, irányításunk alatt tartottuk a versenyt és óvtuk a gumijaimat. Szóval többé-kevésbé tökéletes munkát végeztünk, beleértve a tegnapi időmérőt is.”

Nem sokkal kiesése előtt Vettel a csapatrádión közölte versenymérnökével, hogy egyre rosszabbá válnak a látási viszonyok, mire Guillaume Rocquelin burkoltan megjegyezte, a körülmények veszélyessé válnak, utalva ezzel arra, a versenyirányításnak talán ideje lenne leintenie a futamot.

Habár a futam után sokan úgy vélték, a Red Bull ezzel a burkolt rádióbeszélgetéssel szerette volna elkerülni a technikai problémát, Vettel kiemelte, nem ez volt a rádióüzenet célja, valóban nagyon rosszak voltak a látási viszonyok.

Hirdetés

„Egy közepes rostély volt a sisakomon és kezdett túl sötét lenni. Nehezen lehetett látni a bukkanókat a pályán, illetve a fékezéshez szükséges referenciapontokat.”

„Az első szektorban az 1-es kanyar, valamint 11-es és 12-es forduló és az utolsó szektor elég nehéz volt.”

„Visszatekintve nyilván segített volna, ha 10 körrel előbb leintik a futamot. De a többiek célba tudtak érni, szóval még ők is eleget láttak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!