Vettel: Jobbak voltunk, mint időmérőn

Sebastian Vettel nagyon boldog, hogy dobogóra állhatott Monacóban és úgy érzi, sikerült közelebb kerülniük a Mercedeshez az időmérőhöz képest.


Sebastian Vettel nagyon boldog, hogy dobogóra állhatott Monacóban és úgy érzi, sikerült közelebb kerülniük a Mercedeshez az időmérőhöz képest.

A dobogósok közül talán Vettel az egyetlen, aki nem vegyes érzésekkel távozik a Monacói Nagydíjról, miután Rosberg úgy nyerte meg a futamot, hogy Hamilton taktikáját elrontották.

Miután Hamiltont kerékcserére hívta csapata a biztonsági autós periódus alatt, a brit versenyző a harmadik helyre érkezett meg, azonban szoros volt a csata Vettellel. Valódi csatáról azonban szó sem lehetett a Safety Car miatt, a fehér vonal egyértelműen eldöntötte, hogy a német pilótáé a pozíció.

„Volt ám fordulat a végén. Mikor kellett, ott voltunk és éppen, hogy sikerült Lewis megelőzni. Biztos voltam benne, hogy előtte voltam [amikor kijött a bokszból]” – mondta Vettel.

„Próbáltam Nicót megszorongatni, de nem sikerült elévágnunk a kiállásnál, azonban a második hely egy remek végeredmény a csapat számára, mindig jó érzés dobogón állni. Közelebb voltunk a Mercedeshez, mint az időmérőn.”

A Ferrari versenyzőjének a biztonsági autós szakaszt követő új rajtnál a gumik felmelegítésével akadtak gondjai, így nem volt könnyű maga mögött tartani a friss szett abroncsokkal köröző Hamiltont.

„Ezek a gumik nem arra készültek, hogy lehűtsük, majd újra felmelegítsük őket. Nicóval mindkettőnknek sikerült gumit spórolnunk, mert tudtuk, hogy Lewist nem tudjuk támadni. Ez segített az új rajtnál, de hihetetlenül nehéz volt. Lewis a friss szettel gyorsabb volt, mint mi, de néhány kör elteltével felmelegedtek – viszont nem volt könnyű.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!