Vettel: Jól érzem magam a Red Bullnál - F1VILÁG.HU

Vettel: Jól érzem magam a Red Bullnál

HIRDETÉS

A Red Bull kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel kijelentette, egyelőre nehezen tudja elképzelni magát egy másik csapatnál, így kizárta annak lehetőségét, hogy a közeljövőben elhagyja jelenlegi alakulatát.


A Red Bull kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel kijelentette, egyelőre nehezen tudja elképzelni magát egy másik csapatnál, így kizárta annak lehetőségét, hogy a közeljövőben elhagyja jelenlegi alakulatát.

A címvédőnek egészen a 2014-es idény végéig van szerződése a Red Bull Racinggel, az elmúlt napokban azonban újra összefüggésbe hozták a Ferrari alakulatával.

Vettel azonban kifejtette, nagyon jól érzi magát a Red Bullnál, mely csapattal két világbajnoki címet nyert mindezidáig.

„Majdnem egész pályafutásom során a Red Bull sisakját viseltem. Nehéz elképzelni másfajta életet, ha az ember már hozzászokott ehhez” – mondta a német az Autosportnak nyilatkozva, amikor a brit lap munkatársa 2014-es terveiről faggatta.

„Olyan lenne, mint amikor az ember 18-19 évesen elhagyja a családi házat. Nagyon boldog vagyok ott, ahol most vagyok, és nem akarok máshová menni.”

Vettel tavaly végigdominálta a Forma-1-es idényt, 11 győzelmet aratott és 17-szer állhatott fel a dobogóra, idén viszont mindezidáig csak egyszer tudott diadalmaskodni, és jelenleg második a bajnoki pontversenyben.

„Az emberek csak a győzelmeinkre emlékeznek, azt viszont elfelejtik, hogy néha milyen szoros volt a küzdelem” – mondta Vettel. „Igen, megnyertünk néhány olyan versenyt is, ahol nem nekünk volt a legerősebb csomagunk.”

„Idén sokkal többen esélyesek a győzelmekre, mint korábban. Ezért még fontosabb, hogy minden versenyen a lehető legtöbb pontot begyűjtsük.”

A szezon eddig eltelt hat versenyén hat különböző versenyző locsolhatta a pezsgőt a dobogó legfelső fokáról, Vettel szerint pedig ez tökéletesen rámutat arra a tényre, hogy a győzelem megszerzéséhez tökéletes versenyhétvégét kell teljesíteniük.

Hirdetés

„A téli tesztek első napjától kezdve bízom az autóban. Nem hoztuk ki belőle a maximumot, de folyamatosan fejlődünk. És a gumikkal kapcsolatos problémák mindenkit érintenek, nem csak minket. Szimplán azon múlik az egész, ki végez jobb munkát.”

„Ha visszatekintünk 10 évet, akkor láthatjuk, hogy sok kritika érte az F1-et az unalmas versenyek miatt, mert folyton Michael [Schumacher] nyert. Most pedig kiszámíthatatlanságról és lottóról beszélnek. Nem tehetsz mindenkit elégedetté, de azt gondolom, remek show-t nyújtunk, sok előzés és akció van a pályán. Több a feszültség. Nekem tetszik ez, mindazonáltal óvatosnak kell lennünk, nehogy valami mesterségeset hozzunk létre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!