Verstappen vs. Ocon

Vettel: Jól működnek a Ferrari új fejlesztései

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Lewis Hamilton és a két Red Bull mögött a negyedik legjobb idővel zárta a Forma-1-es Spanyol Nagydíj pénteki edzésnapját Sebastian Vettel.

A Ferrari versenyzője 0,326 másodperces hátrányban végzett a délutáni szabadedzésen, és bár sok még a tennivalójuk a szombati időmérő előtt, nem panaszkodik.

Vettel leginkább annak örül, hogy a Ferrari új fejlesztései látszólag jól működtek az első napon.

„Ami az autó egyensúlyát illeti, van még hová fejlődnünk” – mondta a négyszeres világbajnok a nyitónap végén.

„Viszont minden újítás, amit felraktunk az autóra, úgy tűnik, működik. De a legnagyobb változás a gumikban volt. Másképp viselkednek, mint általában. Ráadásul ma elég csúszós volt a pálya, és fújt a szél is. Meggyőződésem, hogy gyorsabbak leszünk szombaton.”

Fotó: Scuderia Ferrari

A számos aerodinamikai újítás mellett a Ferrari egy meglehetősen furcsa kinézetű ’Halót’ is pályára vitt, az olaszok ugyanis a fejvédő elemre szerelték fel az autó tükreit, melyet apró szárnyakkal is kiegészítettek.

„Könnyebben át lehet látni a hátsó szárny felett. A ’Halo’ persze még mindig csúnya, de talán a tükrök miatt kevésbé” – mondta ezekkel kapcsolatban Vettel.

A német versenyző kifejtette, meggyőződése, hogy tudnak még gyorsulni szombaton, és biztos benne, a Red Bull és a Mercedes komoly ellenfél lesz ezen a hétvégén is.

„Még nincs meg a teljes önbizalom az autóban, márpedig enélkül nem tudjuk kihozni belőle a legtöbbet. De holnapra változni fog a helyzet. Sok még a tennivalónk, de épp erre valók a pénteki edzések. Tudom, hogy ennél többet is ki tudok hozni az autóból, és jobb tudok lenni.”

„Az új gumik csúsznak egy kicsit, de ez mindenkit érint, mint ahogy a szél is. De ha az abroncsok ilyenek lesznek vasárnap is, akkor lesz néhány előzés. De ezek mesterkélt előzések lesznek a gumik degradációja miatt.”

„Összességében nehéz bármit is kiolvasni a pénteki napból. A legtöbbeknél nem sikerültek a legjobban a gyorskörök, szóval nem igazán tudjuk, mennyire gyorsak a topcsapatok autói.”

 

Kapcsolódó cikkek

Leclerc hamar összebarátkozott az új Ferrarival

Sebastian Vettel után Charles Leclerc is kipróbálhatta a Ferrari 2019-es versenyautóját a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjén. A monacói hatékony munkát végzett: a legtöbb kört megtéve végzett az élen.

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Leclerc munkába állt, ő a leggyorsabb a Ferrarival

Charles Leclerc folytatja a munkát ma Barcelonában a Ferrari 2019-es Forma-1-es autójával. A monacói versenyző nem pazarolja az időt, már most 25 körnél jár, ráadásul egyelőre övé a legjobb idő.

Friss hírek