Vettel: Jól működnek a Ferrari új fejlesztései - F1VILÁG.HU

Vettel: Jól működnek a Ferrari új fejlesztései

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Lewis Hamilton és a két Red Bull mögött a negyedik legjobb idővel zárta a Forma-1-es Spanyol Nagydíj pénteki edzésnapját Sebastian Vettel.

A Ferrari versenyzője 0,326 másodperces hátrányban végzett a délutáni szabadedzésen, és bár sok még a tennivalójuk a szombati időmérő előtt, nem panaszkodik.

Vettel leginkább annak örül, hogy a Ferrari új fejlesztései látszólag jól működtek az első napon.

„Ami az autó egyensúlyát illeti, van még hová fejlődnünk” – mondta a négyszeres világbajnok a nyitónap végén.

„Viszont minden újítás, amit felraktunk az autóra, úgy tűnik, működik. De a legnagyobb változás a gumikban volt. Másképp viselkednek, mint általában. Ráadásul ma elég csúszós volt a pálya, és fújt a szél is. Meggyőződésem, hogy gyorsabbak leszünk szombaton.”

Fotó: Scuderia Ferrari

A számos aerodinamikai újítás mellett a Ferrari egy meglehetősen furcsa kinézetű ’Halót’ is pályára vitt, az olaszok ugyanis a fejvédő elemre szerelték fel az autó tükreit, melyet apró szárnyakkal is kiegészítettek.

„Könnyebben át lehet látni a hátsó szárny felett. A ’Halo’ persze még mindig csúnya, de talán a tükrök miatt kevésbé” – mondta ezekkel kapcsolatban Vettel.

A német versenyző kifejtette, meggyőződése, hogy tudnak még gyorsulni szombaton, és biztos benne, a Red Bull és a Mercedes komoly ellenfél lesz ezen a hétvégén is.

„Még nincs meg a teljes önbizalom az autóban, márpedig enélkül nem tudjuk kihozni belőle a legtöbbet. De holnapra változni fog a helyzet. Sok még a tennivalónk, de épp erre valók a pénteki edzések. Tudom, hogy ennél többet is ki tudok hozni az autóból, és jobb tudok lenni.”

Hirdetés

„Az új gumik csúsznak egy kicsit, de ez mindenkit érint, mint ahogy a szél is. De ha az abroncsok ilyenek lesznek vasárnap is, akkor lesz néhány előzés. De ezek mesterkélt előzések lesznek a gumik degradációja miatt.”

„Összességében nehéz bármit is kiolvasni a pénteki napból. A legtöbbeknél nem sikerültek a legjobban a gyorskörök, szóval nem igazán tudjuk, mennyire gyorsak a topcsapatok autói.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!