Vettel jövőre már a világbajnoki címért harcolna - F1VILÁG.HU

Vettel jövőre már a világbajnoki címért harcolna

HIRDETÉS

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint Niki Lauda egy kicsit túlzott, amikor azt mondta, a Ferrari motorja már van olyan versenyképes, mint a Mercedesé – a német azonban reméli, jövőre vb-címért harcolhat.



A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint Niki Lauda egy kicsit túlzott, amikor azt mondta, a Ferrari motorja már van olyan versenyképes, mint a Mercedes erőforrása – a német azonban reméli, jövőre vb-címért harcolhat.

A Mercedes nem ügyvezető elnökeként is tevékenykedő Lauda a napokban úgy fogalmazott, meggyőződése, hogy 2016-ban véget érhet a német gyártó dominanciája a Forma-1-ben, hiszen a Ferrari már idén is képes volt felzárkózni az ő szintjükre.

Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája szerint azonban ez egy kicsit túlzás, noha bízik abban, jövőre esélyük lehet a világbajnoki elsőségre.

„Mindig nehéz megjósolni, mi fog történni, de kétségkívül ez a célunk” – mondta a négyszeres bajnok.

„Nyilván látom, mi folyik a háttérben, és mennyi munkát fektettünk az idei évbe, és mennyit fogunk a következő idénybe. Ígéretesnek tűnik a helyzet, és nagy előrelépést tehetünk.”

„De a legfontosabb napok akkor jönnek el, amikor pályára küldjük az autót, és látjuk, hogy az miképp teljesít. Még két futam hátravan, és természetesen a lehető legjobb eredményekre pályázunk itt, illetve Abu Dhabiban.”

Vettel azt mondja, jó volt hallani Lauda nyilatkozatát, még ha nem is teljesen ért egyet az osztrák ex-versenyző véleményével.

„Nikiben nem nagyon lehet megbízni, mert gyorsan változtatja a véleményét” – mondta nevetve a Ferrari versenyzője.

Hirdetés

„Néha van értelme annak, amit mond, néha viszont nincs. De minél többet beszél rólunk, annál jobb, mert talán érzi, hogy közeledünk – ami jó hír.”

Bár mexikói kiesése után Vettel visszacsúszott a tabella harmadik helyére, a német bízik abban, a hátralévő versenyeken képes lesz felülmúlni honfitársát, a mercedeses Nico Rosberget.

„Még két verseny hátravan – a legutóbbi kiesés nyilván nem segített, de amíg van esély a második helyre, addig az ember nyilván arra hajt, nem pedig a harmadikra”- fogalmazott a Ferrari ásza.

„A célunk tehát az, hogy legalább a két Mercedes közé beférkőzzünk. A legjobb módja ennek az, ha a maximumot nyújtjuk – és majd meglátjuk, mi lesz vasárnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel jövőre már a világbajnoki címért harcolna
Hamilton: Norrisnak be kellett volna sorakoznia mögém
Sainz Alonsót kritizálja, Leclerc-től elnézést kér
Leclerc szerint Sainz átlépte a határt a sprintfutamon
Norris csalódott a hiba miatt, ráadásul a McLaren tempója sem volt jó
Hamilton nagyon örül, de nehezebb folytatásra számít

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!