Megosztás:

Vettel: Be kell vallani, a Mercedes gyorsabb volt

Bottas végig Vettel nyomában volt, azonban a német megtartotta elsőségét.
Bottas végig Vettel nyomában volt, azonban a német megtartotta elsőségét. © Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője szerint egyáltalán nem volt könnyű győzelem a Brazil Nagydíjon aratott elsősége, hiszen Valtteri Bottas végig a nyomában volt.

Szoros küzdelem alakult ki a Brazil Nagydíj versenyén a Ferrari és a Mercedes között: Vettel Bottasszal, míg Kimi Räikkönen Lewis Hamiltonnal küzdött a pozícióikért. A német pilóta elmondta, habár Bottas nem tudta támadni őt, jobban örült volna, ha sikerül nagyobb előnyt kiautóznia vele szemben.

„Végig nyomtam” – kezdte Vettel a futam utáni beszámolóját. „Azt hiszem, Valtterinek mondták, hogy helyezzen rám nyomást, ezt meg is tette, de szerencsére soha nem került helyzetbe, a DRS-zónában sem volt elég közel. Az volt a kulcs, hogy a középső szektorban el tudtunk kicsit húzni, és ezzel megnehezítettük az életét. Szabadon akartam fékezni és kontrollálni a versenyt, egy kicsit többet akartam mint 1,5 vagy 2 másodperc.”

„A szoros kiállás után jól működtek a dolgok, kicsit el tudtam húzni tőle. A második etap első néhány körében ki tudtam autózni egy kis előnyt, így kontrollálni tudtam a verseny további részét, de alapvetően ugyanaz volt a tempónk.”

A rajt után a legszorosabb csata a kiállást követően alakult ki Bottas és Vettel között, azonban a német pilótának sikerült megőriznie pozícióját, és ez kulcsfontosságú volt számára a győzelemhez – a ferraris szerint alapvetően a Mercedes ma gyorsabb volt náluk.

„A csapat csodálatos munkát végzett” – nyilatkozta Vettel. „A kiállás nagyon gyors volt, és szóltak, hogy közel leszünk egymáshoz. Kulcsfontosságú volt, hogy elé érjünk vissza. Azt hiszem, úgy fair, ha azt mondjuk, hogy a Mercedes kicsit gyorsabb volt ma.”

„Lewis versenytempója jobb volt, de ő tükörstratégián volt. Mindazonáltal elég szoros volt, kemény küzdelem folyt. Végül mindkét autó a dobogón zárt, szóval nagyon boldog vagyok.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Fernando Alonso végig versenyben volt Felipe Massával, aki Forma-1-es pályafutása utolsó hazai...

Hozzászólások

( komment)