Vettel kemény munkát vár el csapatától - F1VILÁG.HU

Vettel kemény munkát vár el csapatától

HIRDETÉS

A Toro Rosso német versenyzője, Sebastian Vettel figyelmeztette csapatát, hogy ne engedjen ki a szezon hátralévő részében, miután fantasztikus bravúrt bemutatva, megszerezte első futamgyőzelmét az Olasz Nagydíjon.

A Toro Rosso német versenyzője, Sebastian Vettel figyelmeztette csapatát, hogy ne engedjen ki a szezon hátralévő részében, miután fantasztikus bravúrt bemutatva, megszerezte első futamgyőzelmét az Olasz Nagydíjon.

Vettel a Forma-1 történetének legfiatalabb futamgyőztesévé avanzsált Monzában, ahol kihasználva a rossz időt, fantasztikus teljesítményt bemutatva, magabiztos győzelmet aratott.

A német versenyző azonban nem szállt el magától, és figyelmeztette csapatát, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy további sikereket érjen el a szezon hátralévő négy, tengerentúli versenyén.

“Nyilván idő kell ahhoz, hogy ez ismét megtörténhessen, mert most mindannyian azon vagyunk, hogy tartani tudjuk ezt a lendületet a következő néhány versenyen” – mondta Vettel az Autosportnak.

“Nem csak Monzában, hanem már Spában, Valenciában, és Hockenheimben is láthatták, hogy egyre erősebb a csapat. A csomagban hatalmas potenciál lakozik, és csak rajtunk múlik, hogy azt ki tudjuk-e használni.”

“Nem számíthatsz arra, hogy futamgyőzelmeket szerzel ebben a sportban. Azonban célunk az, hogy ha adódik egy lehetőség, akkor arra lecsapjunk, de ahhoz az kell, hogy ott legyünk.”

“Nem vagyunk azonos szinten a Ferrarival és a McLarennel, de célunk az, hogy a lehető legjobb tudásunkat nyújtsuk. Ha ez azt jelenti, hogy futamokat nyerünk, akkor rendben, bár szerintem már annak is örülhetünk, ha pontokat szerzünk az utolsó versenyeken” – folytatta a német pilóta.

Vettel az elmúlt két napot leendő csapatával, a Red Bull Racinggel töltötte a szezon utolsó tesztprogramjának helyet adó Jerezben, ám cáfolta, hogy az megzavarta volna abban, hogy száz százalékot nyújtson jelenlegi munkaadójánál, a Toro Rossónál a szezon utolsó versenyein.

“Nagy előny, hogy már most megérezhettem, milyen is az autó, azonban az utolsó napon visszatértem a Toro Rossóhoz, hogy elvégezzük az utolsó simításokat a Szingapúri Nagydíj előtt. Véleményem szerint ez csak egy pozitív dolog” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy milyennek találta az RB4-es konstrukciót, Vettel a következőket felelte: “Természetesen ez a két nap csakis arról szólt, hogy megismerkedjem az autóval, a személyzettel és a légkörrel. A jövő évben komolyan megváltoznak a szabályok, ahogy az autó is.”

Hirdetés

“A két autó szinte teljesen azonos, nincsenek nagy különbségek. Igazából az volt a célja ennek a tesztnek, hogy egy kicsit megismerkedjek a csapattal” – tette hozzá az újdonsült futamgyőztes.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!