Vettel kiesésétől tartottak a Red Bullnál - F1VILÁG.HU

Vettel kiesésétől tartottak a Red Bullnál

HIRDETÉS

Sebastian Vettel kiesésétől tartott a vasárnapi Indiai Nagydíjon a Red Bull Racing csapata – árulta el nemrég Christian Horner, az osztrák istálló csapatfőnöke.


Sebastian Vettel kiesésétől tartott a vasárnapi Indiai Nagydíjon a Red Bull Racing csapata – árulta el nemrég Christian Horner, az osztrák istálló csapatfőnöke.

A 26 esztendős versenyző győzelmével biztosította negyedik világbajnoki címét, és bár majd’ fél perces előnnyel nyerte meg a futamot, a Red Bullnál bizony a körmüket rágták a futam utolsó harmadában.

Mark Webber kiesése után ugyanis attól tartott a csapatvezetés, Vettel autójával is lehetnek problémák.

Christian Horner elárulta, Webber a generátor meghibásodása miatt volt kénytelen feladni a futamot, ráadásul Vettel autójában is tönkrement egy szenzor – mely hasonló problémákat jelzett előre.

„Mark műszaki problémája után – mely elég hirtelen történt – semmi okuk nem volt arra, hogy azt feltételezzük, nem lesz hasonló gond a másik autóval” – árulta el a szakember.

„Azonnal megpróbáltuk minimalizálni a generátor terheltségét – a végén még a KERS-et is kikapcsoltattuk az autóban. Aztán probléma merült fel az egyik szenzorral a generátorban, ami miatt még inkább a torkunkban dobogott a szívünk. Eközben viszont Sebastian folyamatosan lila szektoridőket futott, úgyhogy volt, hogy a szívünk is megállt.”

„De szerencsére az autó célba ért, Sebastian pedig tette, amit tennie kellett. De óriási balszerencse volt, hogy Mark nem tudott elöl végezni.”

Vettel mindazonáltal még akkor is világbajnokká vált volna, ha kiesik a versenyen, Fernando Alonso ugyanis képtelen volt a pontszerzésre.

A Red Bullnál tehát ismét Mark Webbert sújtotta műszaki hiba, Horner szerint azonban Vettelnek is bőven kijutott a balszerencséből.

Hirdetés

„Ha megnézzük a statisztikákat, láthatjuk, hogy mindkét versenyzőnknek ugyanannyi műszaki problémája volt. A japán időmérőn például Sebastiannak a KERS-rendszerrel volt gondja néhány hete. Marknak egyszerűen ma óriási balszerencséje volt, és amíg a Renault vissza nem kapja a motort, lehetetlen megmondani, mi okozta a meghibásodást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!