Verstappen vs. Ocon

Vettel: Kína jó lecke volt számunkra

Sebastian Vettel, a Bahreini Nagydíj győztese szerint továbbra is szoros a bajnokság, és annak ellenére, hogy átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben, nem gondolja úgy, hogy ők lennének a legerősebbek a mezőnyben.


Sebastian Vettel, a Bahreini Nagydíj győztese szerint továbbra is szoros a bajnokság, és annak ellenére, hogy átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben, nem gondolja úgy, hogy ők lennének a legerősebbek a mezőnyben.

Vettel szerint senki nem bízhatja el magát, ugyanis a legkisebb hiba is nagy bukást eredményezhet a bajnokság tekintetében. A kétszeres világbajnok elmondta, eleinte úgy gondolták, a McLaren lehet a favorit, időközben azonban több más csapat is beleszólt a küzdelembe.

„Ez egy nagyon szoros szezon, sokan közel állunk egymáshoz, és a legkisebb dolog is nagy változást eredményezhet.”

„Mindenre szükség van: a jó gumikra, arra, hogy megfelelően kezeld őket, hogy megtaláld a beállításokat. Szóval számos dologra figyelni kell.”

„Úgy kezdtük a szezont, hogy azt mondtuk, a McLaren a legerősebb, de úgy tűnik, vasárnaponként változhat a kép. De azt hiszem, továbbra is egy erős csomag áll rendelkezésükre.”

Vettel elmondta, nagy előnyt jelentett számukra, hogy az elmúlt versenyhétvégén, Kínában két eltérő csomagot próbáltak ki csapattársával, Webberrel. A német versenyző úgy gondolja, ez meghatározó szerepet játszott abban, hogy most jó teljesítményt érjenek el, és ugyanezt a formájukat próbálják továbbvinni Európába is.

„Nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk. Úgy gondolom, Kína jó lecke volt számunkra, hogy megismerjük az autó gyengeségeit azzal, hogy két különböző csomaggal futottunk. Elsősorban az újabbra koncentráltunk, és azt fejlesztettük tovább.”

„Boldog vagyok, nem gondolkodom azon, mi történik a következő versenyen, legalábbis nem ma.”

„Jó helyzetben vagyunk, és igyekszünk a következő versenyen is ebben a pozícióban lenni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Friss hírek