Vettel: Kisebb győzelemmel ér fel ez a 2. hely - F1VILÁG.HU

Vettel: Kisebb győzelemmel ér fel ez a 2. hely

HIRDETÉS
Kisebb győzelemmel ér fel a németországi 2. hely Sebastian Vettel és a Ferrari csapata számára. A négyszeres világbajnok egy őrült versenyen, az utolsó helyről rajtolva állt fel a dobogóra, és meggyőződése, hogy hamarosan „eljön az ő idejük is”.
GP GERMANIA F1/2019 - DOMENICA 28/07/2019 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

Vettel és a Ferrari kiábrándító időmérőt teljesített szombaton: a német versenyzőt és csapattársát, Charles Leclercet műszaki probléma hátráltatta, így kedvezőtlen pozíciókból vágtak neki a vasárnapi versenynek.

Bár Leclerc végül kiesett Hockenheimben, Vettel parádés felzárkózás után a 2. helyen ért célba hazai versenyén.

„Azt gondolom, elégedettek lehetünk ezzel a felzárkózással, hiszen az utolsó helyről rajtoltam” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Nagyon kemény verseny volt, könnyen elveszítette a koncentrációt az ember, mi viszont egyben voltunk végig, úgyhogy nagyon elégedett vagyok. A kiábrándító időmérő után, ahol minden készen állt, az autó is és én is, akárcsak a csapat…”

„Szóval izgatottan vártam a mai versenyt a körülmények miatt, az utolsó helyről rajtolva. A futam aztán sokkal őrültebbre sikeredett, mint előtte vártam, de nyilván nagyon elégedett vagyok a csapat miatt.”

Vettel azt mondja, a futam eleje nehezen alakult számára, nem tudott ugyanis jó tempót autózni a köztes esőgumikon.

„Hogy őszinte legyek, küszködtem az intermediate-gumikkal, nagyon gyorsan elfogytak, de gyanítom, mindenki más esetében ugyanez volt a helyzet.”

„Egyszerűen nem volt meg az önbizalom ezekkel a gumikkal. De kint maradtunk, bíztunk abban, hogy majd felszárad. Aztán fel is száradt, felraktuk a slickeket, de ismét elkezdett esni.”

„Való igaz, hogy az első 15-20 kör nem volt az igazi. Feljebb tudtam ugyan jönni a rajtnál, illetve az első körben, de egyszerűen nem volt elég jó a tempó. És az sem segített, hogy elég hamar tönkretettem ezeket az intermediate-gumikat.”

Hirdetés

Vettel elismerte, nehéz időszakon mennek keresztül, ugyanakkor mindent megtesznek a fejlődés érdekében. Éppen ezért a négyszeres világbajnok reméli, a rajongók is türelmesek lesznek velük.

„Ez egy nehéz időszak számunkra. Nagyon keményen nyomjuk, követünk el hibákat, és nem tartunk ott, ahol szeretnénk. De továbbra is hinnünk kell magunkban és a képességeinkben, és meggyőződésem, hogy el fog jönni a mi időnk.”

„Nagyon örülök magam miatt is, hiszen hazai versenyem volt ez – nagyszerű volt látni a közönséget, főleg a végén. Valahányszor elhúztam mellettük, mindig nagyon izgatottak voltak – nagyon élveztem.”

„Őrült futam volt. Rengeteg döntést kellett meghozni, rengeteg kommunikáció zajlott köztem és a bokszutca fala között. De higgadtak maradtunk, próbáltuk a legjobbat nyújtani – a legtöbbször ez sikerült, de volt, hogy nem.”

„Azt gondolom, az ilyen időszakokban fontos, hogy meglegyen a morál, illetve a támogatás csapaton belül. Tudjuk, hogy javulnunk kell, ezen dolgozunk, ugyanakkor viszont bízunk abban, hogy az emberek türelmesek és időt adnak nekünk. Ebből a szempontból ez a második hely most egy kisebb győzelemmel ér fel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!