Vettel: Korai még az esélyeinkről beszélni

Befejeződött az első barcelonai teszt a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel számára, aki a rendelkezésére álló 2 napban összesen 1247 km-t tett meg a Ferrari 2017-es versenyautójával.


Befejeződött az első barcelonai teszt a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel számára, aki a rendelkezésére álló 2 napban összesen 1247 km-t tett meg a Ferrari 2017-es versenyautójával.

Vettel a szerdai tesztnapon Valtteri Bottas mögött második lett, alig 2 tizedmásodperccel lemaradva a Mercedes versenyzőjétől – noha, míg a finn pilóta az ultralágy, addig Vettel a lágy gumikkal érte el legjobbját.

A Ferrari versenyzője elárulta, nagy élmény vezetni az új versenyautókat, melyek az új szabályok miatt természetesen teljesen eltérnek elődjeiktől.

„Sokat köröztem, de persze sosem elég” – mondta a négyszeres világbajnok.

„A tesztek pont arra valók, hogy az embernek legyen némi elképzelése. És jelenleg úgy néz ki, hogy az új szabályok miatt ezek az autók teljesen mások, mint a tavalyiak – kinézetre és vezetésre is.”

„Nagyjából ugyanazt a teljesítményt nyújtják, mint a 10 évvel ezelőttiek, és rengeteg az aerodinamikai leszorítóerő. Viszont fizikálisan is sokkal megterhelőbb vezetni őket, és a tesztnap végén az ember valóban fáradtnak érzi magát. De ez teljesen normális, hiszen először ültünk autóba a téli szünet után.”

„A gumik szintén mások, sokkal következetesebben viselkednek. Nagyjából azt láttuk, amit vártunk: az autók gyorsabbak a kanyarokban és lassabbak az egyenesekben a légellenállás miatt. De nagyon szórakoztató vezetni őket.”

Vettel hozzátette, hogy mire lesz képes idén a Ferrari csapata, arról még nagyon korai beszélni.

„Még túl korai arról beszélni, mennyi az autónkban a potenciál. A saját programunkra összpontosítottunk, és még a legcsekélyebb mértékben sem figyeltünk arra, mit csinálnak a többiek. Egész télen arra készültünk, hogy a lehető legjobb formában érkezzünk meg ide.”

„Viszont még nagyjából 4 hét van az első versenyig, és rengeteg a tennivaló, sok minden van még a programunkban.”

„Az, hogy a szerdai tesztnap végén meg kellett állnom, nem igazán foglalkoztat: kipróbáltunk valamit, ami nem működött, ennyi.”

„Sok kört megtettünk – de voltak, akik még többet, szóval még javulnunk kell ezen a téren. Az autóval nincsenek különösebb problémák, márpedig a megbízhatóság most a legfontosabb. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy minden jól működik.”

„A teljesítményről még lehetetlenség beszélni, de még sokat kell előrelépnünk, szóval sok munka vár ránk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!