Vettel közel hét tizedet vert a mezőnyre a 3. edzésen - F1VILÁG.HU

Vettel közel hét tizedet vert a mezőnyre a 3. edzésen

HIRDETÉS

A 3. edzés is a Red Bull és a Mercedes csatáját hozta a Nürburgringen, amiből végül Vettel révén hatalmas fölénnyel a vb-címvédő istálló került ki győztesen. Rosberg mögött Webber lett a 3. a Red Bull másik autójával.


A 3. edzés is a Red Bull és a Mercedes csatáját hozta a Nürburgringen, amiből végül Vettel révén hatalmas fölénnyel a vb-címvédő istálló került ki győztesen. Rosberg mögött Webber lett a 3. a Red Bull másik autójával.

Amint megkezdődött az utolsó szabadedzés, máris munkához láttak a csapatok, az első öt percben mindenki megtett legalább egy installációs kört. A körülmények a péntekihez hasonlóan alakultak, a levegő 21, az aszfalt 32 Celsius-fokos volt a délelőtt 11 órás rajtkor.

Ott volt a pályán Jules Bianchi is, aki pénteken gyomorbántalmai miatt csak keveset autózott, hogy rápihenhessen a szombati napra.

Az első mért körre sem kellett sokat várni, Sergio Perez nyitotta a sort a McLarennel, de ideje még másodpercekkel gyengébb volt a pénteki legjobb eredményeknél. Nico Rosberg volt az egyedüli, aki rögtön 1:31-es körökkel kezdett.

Fél óra elteltével már a két Red Bull állt az élen, Sebastian Vettel és Mark Webber közt mindössze négy ezredmásodperc volt a különbség. Mögöttük a két Mercedes és a két Lotus sorakozott felváltva.

A második félórában már előkerültek a lágyabb gumik is, így a köridők és a sorrend is sokat változott. A két Ferrari is versenyképes köridőkkel jelentkezett, egy rövid ideig Fernando Alonso állt az élen, amíg Rosberg rá nem vert bő négy tizedet, megfutva a hétvége addigi legjobb köridejét (1:30.193). A másik Mercedesszel Lewis Hamilton látványosan szenvedett, sokszor megcsúszott alatta az autó, de a brit így is az élmezőnyben autózott.

Már csak másodpercek voltak vissza, amikor Sebastian Vettel hatalmas kört futott, elsőként – és eddig egyedüliként – tudott 1:30 alá menni, 1:29.517-es idejével magabiztosan megnyerte a harmadik edzést.

A végül másodikként záró Rosberg is bő hat tizedmásodperccel volt lassabb, ő viszont csak 18 ezreddel előzte meg a másik Red Bullt vezető Mark Webbert. A negyedik és ötödik helyen záró Ferrarik már egy másodpercen kívülre kerültek a vb-éllovashoz képest. Az autó tökéletes beállításától egyelőre még messze lévő Hamiltont a két Lotus fogta közre.

A top10-ben zárt még Nico Hülkenberg (Sauber) és Adrian Sutil (Force India) is, vagyis a mezőnyben szereplő mind a négy német pilóta a legjobb tízben zárt hazai pályán.

Hirdetés

A McLarenek ezúttal is lemaradtak a top10-ről, és nem lenne meglepő, ha ez a 14 órakor kezdődő időmérő edzésen is így lenne. Az utolsó edzés egyébként mindenféle incidens nélkül zajlott le.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!