Vettel: Leclerc gyors, de nem ő a mérce - F1VILÁG.HU

Vettel: Leclerc gyors, de nem ő a mérce

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője óvatosan nyilatkozik csapattársával, Charles Leclerckel kapcsolatban – szerinte nem illő őt összehasonlítani előző csapattársaival.
Sebastian Vettel Charles Leclerc Ferrari

Leclerc az idei évben magabiztos teljesítményt nyújt a Ferrarinál – a fiatal tehetség mindössze egyetlen F1-es szezon után szerződött az olasz istállóhoz, ám bizonyította, hogy van helye a csapatnál. 

A monacói már két futamot megnyert az idei évben, jelenleg a Mercedes-versenyzők mögött a 3. helyet foglalja el a világbajnokságban, így a pontversenyben csapattársa, Vettel előtt áll. 

A négyszeres világbajnokot csapattársáról kérdezték, és arról, nyomást jelent-e számára az, hogy a fiatal Leclerc ilyen erős teljesítményt mutat. Vettel elmondta, az idei évben adódtak problémái az autóval, azonban ennek nem volt köze ahhoz, hogy ki a csapattársa. 

„Nyilvánvalóan az idei évben itt-ott küzdöttem az autóval, ami meggátolt abban, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból. Nem gondolom, hogy ez másképp lett volna akkor, ha a másik autóban valaki más ül” – mondta. 

„Charles nagyon jó munkát végez, de összességében azt gondolom, hogy először mindig önmagad a mérce – aztán a többiek. És ha visszanézek, ahogy mondtak, többször küzdöttem azzal, hogy kihozzam magamból azt, ami bennem van.”

Vettel mindazonáltal elismerte Leclerc idei teljesítményét, szerinte a csapat szempontjából is nagyon pozitív, hogy ennyire erős formában van a 22 éves pilóta. 

Jó, hogy ő egy valódia referencia. Különösen akkor, amikor küszködtem, hogy kihozzam az autóból és magamból a maximumot” – mondta Vettel. „Mert ez ilyenkor segíteni tud. A csapat számára is jó, amikor két olyan pilóta van, akik a pályán ugyanazért küzdenek.”

A kérdésre, az eddigi csapattársai közül Leclercet nevezné-e a legerősebbnek, a német így válaszolt: 

„Az biztos, hogy fiatal és nagyon gyors. Nem gondolom, hogy ebben bárki kételkedne. De végső soron nem lehet összehasonlítani őt a korábbi csapattársaimmal, mert akkor Markot [Webber], Kimit [Räikkönen], Danielt [Ricciardo], Vitantoniót [Liuzzi] és Bourdais-t [Sebastien] ugyanarra a karrierpontra, ugyanabba az autóba kellene varázsolni. Szóval nem lenne igazságos.”

Hirdetés

„De ami a nyers tempót illeti, egész biztosan nagyon gyors. De még nagyon korai erről beszélni, még csak két szezont teljesített az F1-ben. Kimivel vagy Markkal teljesen más volt a helyzet, mert ők már rengeteg időt töltöttek az F1-ben, és nagyon sok tapasztalatuk volt. Ezért nem gondolkodom ezen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!