Verstappen vs. Ocon

Vettel: Leclerc is passzol a Ferrari csapatába

Fotó: Scuderia Ferrari

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint Charles Leclercnek nem kell azt éreznie, hogy mihamarabb a Ferrarinál kell, hogy folytassa versenyzői pályafutását. Kétségtelen viszont, hogy az ifjú monacói „passzol” a maranellói csapatba.

Az ifjú monacói még csak idén mutatkozott be a Forma-1-ben az Alfa Romeo Sauber színeiben, ám már hónapok óta arról szólnak a hírek, egy napon a Ferrari pilótája lehet.

Sőt, néhány hete olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne eldöntötte, hogy 2019-ben Leclerc átveheti Kimi Räikkönen helyét a csapatnál.

Vettel a Német Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, nem tudja még, ki lesz a csapattársa, de Räikkönen és Leclerc is „passzol” a Ferrariba – a monacói tehetségnek viszont nem kell elkapkodnia semmit.

„Azt gondolom, Charles így vagy úgy, de nagyszerű karriert fut majd be” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Ő egy nagyszerű srác, gyors, és megvan hozzá mindene. Nem kell sietnie. Fiatal még, de fiatalon az ember mindennel csak siet!”

„Nem tudom, hogy mikor lesz döntés, mi lesz a döntés, és ki lesz a csapattársam… De számomra nem is olyan fontos. Ami engem illeti, világos, hogy hol leszek jövőre, de szerintem mindketten illenek a csapatba.”

Vettel hozzátette, bár néha összeakaszkodnak a versenypályán, jól kijön Räikkönennel.

„Kedvelem Kimit. Jól kijövünk, soha nem voltak problémáink egymással. Emlékszem, a pályán néha nekimentem, de nagyon hasonlóan kezeljük a dolgokat, és nagyon őszintén.”

Természetesen Leclercet is minden adandó alkalommal megkérdezik a Ferrariról szóló pletykákról, ő azonban igyekszik hárítani.

„Nyilvánvalóan mindig öröm látni, amikor arról szólnak a cikkek, hogy a Ferrarinál folytathatom, hiszen természetesen ez egy gyerekkori álmom” – mondta a francia tehetség.

„Másfelül viszont egyáltalán nem okoz számomra nehézséget az, hogy egy versenyhétvégére érkezvén kizárjam ezt és a versenyzésre fókuszáljak. Ha a pályán vagyok, egyáltalán nem gondolkodom a pletykákon.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek