Vettel: Lehet, hogy újra ellenszegülnék - F1VILÁG.HU

Vettel: Lehet, hogy újra ellenszegülnék

HIRDETÉS

A Red Bull címvédője, Sebastian Vettel újságíróknak nyilatkozva Sanghajban elárulta, könnyen lehet, hogy egy, a sepangihoz hasonló szituációban újra figyelmen kívül hagyná a csapatutasítást.



A Red Bull Racing címvédője, Sebastian Vettel újságíróknak nyilatkozva Sanghajban elárulta, könnyen lehet, hogy egy, a sepangihoz hasonló szituációban újra figyelmen kívül hagyná a csapatutasítást, ha az egyúttal győzelmet is jelentene számára.

A német versenyző jelenleg élen áll a bajnoki pontvadászatban, miután a legutóbbi, maláj futamon a csapat akaratát figyelmen kívül hagyva megelőzte élen autózó csapattársát, Mark Webbert és megnyerte a szezon második versenyét.

Bár Vettel később elnézést kért a történtekért, nem gondolja úgy, hogy ausztrál csapattársa érdemelte volna meg a győzelmet Sepangban.

Amikor ma, Sanghajban arról faggatták, hasonlóképp cselekedne-e újra, a világbajnok így felelt: „Nem vagyok biztos abban, hogy megfelelő választ tudok adni önöknek, mert az adott pillanatban másképp alakulhatnak a dolgok – de valószínűleg ugyanazt tenném.”

„Megértve az üzenetet, átgondolva azt, reagálva rá, belegondolva abba, mit is akart a csapat, hogy Mark maradjon az első, én pedig a második… azt hiszem, átgondolnám a dolgot, és vélhetően ugyanígy cselekednék.”

„Ő nem érdemelte meg.”

„Elég komoly konfliktus alakult ki, mert egyik oldalról én egy olyan srác vagyok, aki tiszteletben tartja a csapat döntéseit, másfelől viszont nem Mark volt az, aki akkor megérdemelte a győzelmet.”

Vettel és Webber között már jó ideje rideg kapcsolat áll fenn, a világbajnoki címvédő pedig utalt rá, a múltban történtek is hatással voltak malajziai akciójára.

Hirdetés

„Soha nem kaptam támogatást az ő részéről. A csapattól nagyon sokat, de a csapat mindkettőnket ugyanúgy támogat. Ami a Markkal való kapcsolatomat illeti: versenyzőként nagyon tisztelem őt, de azt hiszem, több eset is volt a múltban, amikor segíthette volna a csapatot, ám nem tette meg.”

Annak ellenére, hogy nem bánja a Sepangban történteket, Vettel megérti a Red Bull akaratát, és elnézést is kér csapatától.

„Versenyeztem, és versenyzőként a futamgyőzelemre összpontosítottam. Aztán kaptam egy üzenetet a rádión, amit hallottam, de akkor nem igazán értettem. Meg kellett volna értenem, ezért is kértem elnézést a csapattól – az akciómmal ugyanis a csapat fölé helyeztem magam. Hogy hisznek-e nekem, vagy sem, az önökön múlik.”

A német versenyző azokkal a véleményekkel sem foglalkozik túlságosan, melyek szerint büntetést kellett volna, hogy kapjon csapatától a történtek miatt.

„Egy kicsit mintha mindannyian álomvilágban élnének – mit várnak, mi fog történni? Tegyenek javaslatot!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!