Vettel: Lesz keresnivalónk a vasárnapi versenyen - F1VILÁG.HU

Vettel: Lesz keresnivalónk a vasárnapi versenyen

HIRDETÉS

268 ezred másodperccel maradt alul Lewis Hamiltonnal szemben a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel az Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzésén.


268 ezred másodperccel maradt alul Lewis Hamiltonnal szemben a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel az Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzésén.

Vettel annak ellenére elégedett, hogy gyorskörében bevallottan elkövetett néhány hibát.

„Az első kanyarban veszítettem némi időt, mint ahogy a 4-esben és a 9-esben is. De nem tudom, hogy ezek nélkül elég jók lettünk-e volna Hamilton ellen” – mondta a német az időmérő után, még a csapatrádióban.

A négyszeres világbajnok a kvalifikációt követő sajtótájékoztatón aztán kifejtette, nagyon magabiztosan várja a versenyt, mert úgy érzi, a Ferrari új autójában rengeteg a potenciál.

„Remek autónk van, és csapatként is jól dolgozunk együtt, a dolgok pedig javulnak” – fogalmazott a négyszeres világbajnok.

„Pénteken vegyesen alakultak az edzéseink, de a tesztek után nagyon bíztunk az autóban, nagyszerűen alakult a telünk. Ma pedig megmutattuk, hogy van bennünk potenciál. Nagyon szerettem volna megszerezni a pole-t, de szerintem ma nem volt elérhető számunkra.”

„1 évvel ezelőtt 8 tizedmásodperc volt a hátrányunk, most viszont nyomást tudtunk gyakorolni. Az autó jól működik. A gyorsköröm nem volt teljesen tiszta, Lewis viszont mindent jól csinált. Az autónk jól működik, a munka pedig lassan kifizetődik.”

1

Vettel úgy érzi, a Ferrarinak lesz esélye a győzelemre a vasárnapi versenyen.

Hirdetés

„Szerintem lesz keresnivalónk a holnapi versenyen. Feltüzelve várjuk a futamot, viszont egyelőre még sok a kérdőjel – nemcsak az új autók miatt, hanem azért is, mert nem tudjuk, hogyan működnek majd az új abroncsok.”

„A rajtok érdekesek lesznek, mert a versenyzők felelőssége nagyobb lesz. Tavaly jól sikerült itt a start, nem látom okát annak, idén miért ne lehetne így. Jó lenne kicsit bosszantani a Mercedeseket már az első kanyarban. De a verseny természetesen nem az első kanyarig tart.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!