Vettel: Ma nem volt esélyünk, de holnap…

GP GRAN BRETAGNA F1/2017
GP GRAN BRETAGNA F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE), Sebastian Vettel, Ferrari,

Sebastian Vettel szerint ma a Ferrarinak nem volt esélye arra, hogy utolérje a Mercedest és Lewis Hamiltont, ám nagyon bíznak benne, hogy a versenytempó jobb lehet vasárnap.

Vettel a harmadik rajtkockát szerezte meg az időmérő edzésen Hamilton és csapattársa, Kimi Räikkönen mögött, hátránya pedig 7,5 tizedmásodperc volt a pole-t érő köridőhöz képest.

A kérdésre, volt-e esélyük arra, hogy ma legyőzzék Hamiltont, a német így felelt: „Nem. Azt hiszem, az utolsó körideje nagyon erős volt. Az előtte lévő köre legyőzhető volt, de a végén nagyobb volt a távolság. Azt hiszem, ma ő birtokolta a pole-t.”

A kvalifikáció végén Vettel hangosan mérgelődött a csapatrádión, hogy a kivezető körén forgalomba került, ez pedig jelentősen befolyásolta a teljesítményét.

„Az első körömön nem úgy működtek a gumik, ahogyan kellett volna” – mondta Vettel. „Jobbak is lehettek volna a kivezető körön, de forgalomba keveredtem 4-5 autó közé.”

„De összességében ez nem rossz eredmény. A legfontosabb, hogy az autó jó, ma sikerült fejlődést elérnünk, a holnap pedig jobb kell, hogy legyen. Vasárnap mindig közelebb voltunk hozzájuk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél