Verstappen vs. Ocon

Vettel: Ma nem volt meglepetés, de holnap bármi lehet

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli
Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es versenyzője szerint vasárnap még bármi megtörténhet, így azon lesz, hogy a legjobb formáját nyújtsa a szezonzárón.

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es versenyzője szerint vasárnap még bármi megtörténhet, így azon lesz, hogy a legjobb formáját nyújtsa a szezonzárón.

Pénteken még küszködött a Ferrari, azonban szombatra sikerült javulást elérniük – a Mercedeseket viszont nem sikerült legyűrniük, Vettel így csak a 3. helyről indulhat az Abu Dhabi Nagydíj versenyén.

„Tegnap mindent megpróbáltunk, de nem működtek sok ideig a hiperlágy abroncsok, szóval elég biztosak voltunk abban, hogy nem azok lesznek azok a gumik, amelyekkel rajtolni szeretnénk” – nyilatkozta Vettel.

„Ma tudtam a második köröm alatt, hogy még tudok javítani, és az ultralágyakkal akartam rajtolni, szóval ezért boldogan kockáztattam, és a Q2-ben ugyanazokkal az abroncsokkal teljesítettem a második körömet is.”

A német pilóta hozzátette, összességében nem született rossz eredmény a részükről, de örülne, ha a futamon még előrébb végezne.

„Összességében elégedett vagyok az edzéssel. Az első sorból akartam indulni, de a fő riválisaink még a Q3-ra tartalékoltak egy kis plusz teljesítményt. A Mercedes tempója nem meglepetés. Egész hétvégén versenyképesnek tűntek.

„Mondtam a srácoknak a garázsban, hogy annyira fogunk harcolni, amennyire csak tudunk, és akkor bármi megtörténhet.

„Ma jó volt a tempónk az egyenesben, de azt hiszem, a leszorítóerő hiányzott az utolsó szektorban, szóval meglátjuk, mire leszünk képesek. Az biztos, hogy hosszú verseny lesz.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek