Vettel magabiztosan várja a 2009-es szezont - F1VILÁG.HU

Vettel magabiztosan várja a 2009-es szezont

HIRDETÉS

Sebastian Vettel szerint nem okozhat különösebb nehézséget számára a beilleszkedés új csapatába, mert úgy érzi, minden adott ahhoz, hogy tovább folytassa szárnyalását az idei évben, immáron a Red Bull Racing színeiben.

Sebastian Vettel szerint nem okozhat különösebb nehézséget számára a beilleszkedés új csapatába, mert úgy érzi, minden adott ahhoz, hogy tovább folytassa szárnyalását az idei évben, immáron a Red Bull Racing színeiben.

A német versenyző fantasztikusan teljesített a tavalyi évben, megszerezte pályafutása és csapata első futamgyőzelmét a Forma-1-ben.

Nem csoda tehát, hogy az anyacég, a Red Bull Racing azonnal lecsapott az ifjú tehetségre, aki az idei esztendőben már az energiaital-gyárosok elsőszámú csapatát erősíti majd a királykategóriában.

Bár a csapatváltás senkinek nem egyszerű, Vettel úgy érzi, ez nem okozhat számára különösebb problémát.

“Új kapcsolatokat kell kialakítanom más emberekkel, de emiatt nem aggódom” – mondta a német pilóta az autosport.com-nak. “Sokkal több ember dolgozik a Red Bullnál, és rengeteg olyan ember van, akiben hatalmas a potenciál.”

“Még egy elég fiatal csapat, így időbe telik, míg mindeni összecsiszolódik, azonban hihetetlenül magabiztos vagyok. Nagyon jól éreztem magam a Toro Rossónál. Különleges dolgot vittünk véghez, a lehető legjobb tudásunkat nyújtottuk minden helyzetben.”

“A Red Bull egy új csapat számomra. Jóllehet testvércsapat vagyunk, azonban a környezet, a légkör, és a filozófia is teljesen különböző. Ezekhez a dolgokhoz pedig hozzá kell szoknod. Hatalmas potenciál van a Red Bull Racing istállóban, és az csak rajtunk, a csapaton és a versenyzőn múlik, hogy mit tudunk kihozni belőle.”

Sokan egyébként megkérdőjelezték Vettel döntését, ugyanis a Toro Rosso rendre jobban teljesített a Red Bull Racingnél a tavalyi év második felében, amit egyesek a Ferrari és a Renault motor közötti teljesítménybeli különbségnek tudtak be.

A francia motorgyártó azonban lehetőséget kapott arra, hogy belenyúljon motorjába, és felzárkózzon a többiekhez, akik mint később kiderült, a szabályok kijátszásával, folyamatosan fejlesztettek V8-as egységeiken, ezért is húzhattak el.

Vettel azonban nem tulajdonít ennek különösebb jelentőséget: “Az a tény, hogy a Renault hozzányúlhat a motorjához, nyilván nem hátrány számunkra, sőt segíthet. Azonban őszintén szólva a motorok közötti különbség igen csekély volt a tavalyi évben. Nem hiszem, hogy ez komoly különbséget eredményezett volna. A Forma-1 a részletekről szól, az egész autóról.”

Hirdetés

A Red Bull múlt héten erősítette meg, hogy csak február 9-én mutatja be új autóját, az Adrian Newey által tervezett RB5-ös modellt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!