Vettel magyar zászlóval parádézott Szegeden

130 ezer ember látogatott ki szegedi Dóm térről induló forma-1-es parádéra.

130 ezer ember látogatott ki szegedi Dóm térről induló forma-1-es parádéra.

Óriási tömeg gyűlt össze a Dóm téren és a 3 km hosszú pályaszakasz mentén elkerített kordon mögött. A több mint 130 ezer nézőt Botka László, szegedi polgármester és Ujhelyi István államtitkár köszöntötte.

Besenyei Péter légibemutatója után, Sebastian Vettel, Sebastien Buemi és Palik László felvonulásával vette kezdetét a négykerekűek felvonulása.

A bemutató kör után Palik László bőgette fel a Red Bull Racing forma-1-es autót, és összesen öt kört tett meg szeged belvárosában és a Tisza parton felállított pályán. Őt követte a veterán autók és a Palik Dakar Team körei, majd Raimund Baumschlager a PWRC-ben versenyző, most Skoda S200 autóval indult kilencszeres osztrák rallybajnok öt körös felvonulása.

Az igazi forma-1-es parádé a Scuderia Toro Rosso csapat pilótájának, Sebastien Bueminek bemutatkozásával vette kezdetét. A megszokottól eltérően azonban Sebastien, aki életében először ült egy ilyen autóban, a 83-as rajtszámú Toyota Camry NASCAR autó kormánya mögött kapcsolt négyesbe.

A 5,9 literes V8-as motor tekintélyt parancsoló hangorkánja után következett a nap fénypontja: Sebastian Vettel a Red Bull Racing forma-1-es autó volánjánál igazolta, hogy továbbra is remek formában van és, hogy a száguldó cirkusz világbajnoki sorozatának jövő heti Monaco-i futamon is sokat várhatunk tőle.

Közel 200km/órás sebességgel írta be magát a Red Bull Street Parade és Szeged történelmébe!

A rendezvényt, a három pilóta közös futama zárta, amelyet Sebastian Vettel egy magyar zászlóval a kezében teljesített.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!