Vettel már a családdal lenne, de mindent belead hétvégén - F1VILÁG.HU

Vettel már a családdal lenne, de mindent belead hétvégén

HIRDETÉS
A pénteken látottak alapján nem a Ferrari a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj favoritja – ezt mondja Sebastian Vettel, aki természetesen szeretné jó eredménnyel zárni az idényt, de alig várja már, hogy a családjával legyen.
GP ABU DHABI  F1/2019 - VENERDÌ 29/11/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

Vettel felesége, Hanna ugyanis a napokban egészséges fiúgyermeknek adott életet – ez a pár harmadik közös csemetéje, Vettel pedig értelemszerűen két lábbal a földön járva várja az évad utolsó versenyét.

„Szeretek itt versenyezni, és szeretném jól zárni a szezont, de persze jó lenne már otthon lenni a feleségemmel. Fontos, hogy minden jól ment, és nagyon-nagyon boldog vagyok. Hála az égnek manapság azért könnyen kapcsolatban tud maradni az ember, de azért el vagyok szakadva tőlük” – mondta a négyszeres világbajnok.

Vettel a Ferrari abu dhabi teljesítményével kapcsolatban azt mondja, a Mercedes erősebbnek tűnik, nekik pedig dolgozniuk kell még az autón.

„Nem gondolom, hogy mi vagyunk az abszolút favoritok jelenleg. Ha sikerülne az élen végeznünk az időmérőn, az egy jó versenyt ígérne. A futamon minden megtörténhet, hiszen senkinek sincs veszítenivalója, minden eldőlt. Szerintem mindenki megpróbálja a legtöbbet kihozni belőle, akárcsak mi.”

„Ha a verseny után az lesz az érzésünk, hogy eredményesek voltunk, akkor elégedettek lehetünk a helyezésünktől függetlenül.”

„A kép meglehetősen hasonló, mint az előző versenyeken. Küszködünk a kanyargós részeken, márpedig a harmadik szektorban lassú és középgyors kanyarok vannak, itt veszítjük a legtöbb időt.”

„Persze tudunk még játszani a beállításokkal, hogy többet hozzunk ki ezekből szombaton. Finomítanunk kell az egyensúlyt, és el kell érnünk, hogy a kör végére a gumik ne kopjanak el nagyon, és ne legyen túl ideges az autó. Aztán majd meglátjuk, hogyan végzünk.”

Vettel számára nehezen indult a pénteki nap: a nyitóedzésen egy megpördülést követően a korlátnak csapta autóját a 19-es kanyarban.

Egy kicsit meglepett a dolog, nem számítottam arra, hogy megpördülök” – vallotta be a négyszeres világbajnok.

Hirdetés

„Azt tudtam, hogy a bejáraton meg kell majd fognom a hátulját, de nemigen jött össze, szóval kicsit balszerencsés dolog volt. Ugyanakkor viszont nem sérült meg más a felnin kívül, szóval mázlim volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!