Verstappen vs. Ocon

Vettel már a rajtnál megszorongatná a Mercedeseket

Fotó: Scuderia Ferrari

Nem sikerült sorozatban negyedszer is pole pozíciót szereznie Sebastian Vettelnek, a német azonban nem csalódott, elmondása szerint ugyanis a Ferrari versenytempója elég jó lehet a győzelemhez vasárnap.

Utoljára 2004-ben fordult elő, hogy a Ferrari sorozatban négy rajtelsőséget szerzett a Forma-1-ben, akkor Michael Schumacher és Rubens Barrichello segítették ehhez az olasz istállót.

A Spanyol Nagydíj szombati kvalifikációján azonban Lewis Hamilton verhetetlennek bizonyult, Vettelnek pedig be kell érnie a 3. rajtkockával.

„A Q3-ban futott első mért körömmel nem voltam elégedett, az első kanyarban elfékeztem magam, a körnek pedig annyi volt” – mondta a négyszeres világbajnok az időmérő után.

„Második nekifutásra már jobban éreztem magam az autóban. Most még nem tudom, a pálya mely részén tudtam sokkal gyorsabb lenni. De megérkeztem az utolsó kanyarba, átszeltem a célvonalat, és már figyeltem is az eredményoszlopot – a nevem viszont nem ugrott a tetejére, sajnos.”

Vettel hozzátette, ezen a hétvégén sokat küszködtek a Pirelli abroncsaival, és valamilyen okból kifolyólag jobban boldogultak a lágy gumikkal, mint a szuperlágyakkal.

„Ezen a hétvégén egy kicsit furcsa dolgozni az abroncsokkal. Nem olyan nagy a különbség az egyes keverékek között, mint kellene. A lágy gumikkal sokkal jobbnak éreztem az egyensúlyt, ezért is váltottunk szuperlágyról lágyra a végén.”

„Eléggé zavaró dolgozni a gumikkal, de alapvetően mindenkit érint ez a probléma. Egyszerűen csak furcsa. Rengeteg pénzt és munkát fektetünk abba, hogy megtervezzük és megépítsük ezeket a nagyszerű versenyautókat, és aztán olyan gumikat kapunk, melyeknek a működését senki sem ismeri. Vannak versenyek, melyekkel kapcsolatban egyszerűen fogalmunk sincs, mi miért történt.”

„A gumik tekintetében a helyzet egyik napról a másikra változhat, néha egyik edzésről a másikra.”

Bár lemaradt a pole-ról, Vettel nem csügged, elmondása szerint ugyanis már a rajtnál is megszorongathatja a Mercedeseket.

„Persze mondhatjuk, hogy sajnálatos, hogy körülbelül 15 századdal lemaradtam a pole-ról. De az igazság az, hogy nem vagyok elégedetlen. Az egyensúly jó volt, és tudjuk, hogy rendben leszünk a versenytempót tekintve. És elég hosszú út vezet az első kanyarig is, szóval még a harmadik helyről rajtolva is lehet esélyünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Még festésétől is gyorsabb lett az új Ferrari

Pénteken prezentálta 2019-es, SF90-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az új modellen számos újítás szembetűnő, ami azonban a legfeltűnőbb, az kétségkívül a matt fényezés.

Friss hírek