Vettel: Már csak egyvalami hiányzik a „10 pontos” pályafutáshoz - F1VILÁG.HU

Vettel: Már csak egyvalami hiányzik a „10 pontos” pályafutáshoz

HIRDETÉS
Fotó: Russian GP

„Csupán” egy Ferrarival megszerzett világbajnoki cím kell Sebastian Vettelnek ahhoz, hogy 10-es értékelje eddigi autóversenyzői pályafutását.

A német versenyző a Red Bull színeiben korábban négy világbajnoki címig jutott, idén pedig először van lehetősége arra, hogy a Ferrarival is felüljön a királykategória trónjára.

A Ferrari versenyzőjének persze nincs könnyű dolga, hiszen 4 versennyel a bajnokság vége előtt 59 pontosra nőtt a hátránya Lewis Hamiltonnal szemben.

Vettellel nemrég a német Playboy készített exkluzív interjút, melyben a német versenyző elárulta, bár nagyszerűen alakult eddig autóversenyzői pályafutása, úgy érzi, valami még azért hiányzik.

Arra a kérdésre, hogy egy 10-es skálán milyenre értékelné eddigi karrierjét, Vettel így felelt: „8 és 9 között, mert az ember mindig többre vágyik.”

„De hogy őszinte legyek, nem panaszkodhatok. Egészséges vagyok, csodálatos pillanatokat éltem át mostanáig, de az ember természetesen bízik abban, hogy a legszebb pillanat még csak ezután jön.”

Vettel hozzátette, ahhoz, hogy teljesen elégedett legyen pályafutásával, már csak egy dologra lenne szükség.

„Nyilvánvalóan szeretnék világbajnok lenni a Ferrarival.”

„Hiszem, hogyha valaki egy Ferrariba ül, érzi, hogy az valami egészen különleges. A Ferrarinál minden a szenvedélyről és a tökéletességről szól. Hogy egy Ferrarinál szerzett bajnoki cím többet nyom-e a latba, azt nem tudom, mert még nem lettem világbajnok a Ferrarival.”

Hirdetés

Vettel nemcsak a Ferrarit, de bajnoki riválisát, Hamiltont is méltatta.

„Lewis egy nagyszerű versenyző, aki rengeteget elért már pályafutása során, és okkal: hihetetlenül gyors, és az egyik legjobb.”

A négyszeres világbajnokot az évek során számos kritika érte – nemcsak versenyzési stílusa, hanem megnyilvánulásai miatt is. Vettel azt mondja, nem kíván változtatni hozzáállásán, ám természetesen az idő múlásával ő maga is egyre bölcsebb és belátóbb lesz.

„Az ember az idő múlásával természetesen jóval tapasztaltabb lesz, de a természete nem változik. Vagyok, aki vagyok, és imádom azt, amit csinálok. Az, hogy egyre tapasztaltabb leszel, és bölcsebbé válsz, természetes. Ez a korral jár. De a szenvedély attól még megmarad. Azt gondolom, az ember csak akkor tudja kihozni magából a legtöbbet, ha élvezi, amit csinál.”

Vettel hozzátette, „nem változott” a hozzáállása, mióta kétgyermekes édesapa.

„A félelem is része a játéknak. De az autóban ülve nem félek. Biztonságban érzem magam az autóban, az én kezemben van a kormány, és én döntöm el, mit csinálok. A hatalmas tempót persze érzed, de én nem gondolkodom azon, milyen kockázatot vállalok, vagy, hogy mi történne, ha lenne egy balesetem. Pedig bármikor bekövetkezhet, mert a határokat feszegetjük. De nem félek ettől. Máskülönben abbahagynám.”

Vettelt természetesen megkérdezték arról is, mit gondol úgy általában a mai, modern Forma-1-ről. A német kifejtette, sajnálja, hogy manapság túlságosan is a technológiáról szólnak a fejlesztések.

„A legjobb döntés az volt, hogy az autókat idén még gyorsabbá tették. Versenyzőként az ember mindig azt érzi, hogy a világ leggyorsabb autóját vezeti, és ez idén különösen igaz.”

„Az autók viszont már nem olyan hangosak, a motorok nem visítanak úgy, mint a múltban. Úgy gondolom, ez nem csak a nézőket érinti érzékenyen, de minket, versenyzőket is. Persze a világ az egyre kisebb motorokról szól, de nekünk a sportra és a showra kellene koncentrálnunk, és jobb lenne, ha a szembe mennénk a trendekkel.”

Vettel hozzátette, bár privát autóját nem ő szereli, kétkerekűit szívesn bütykölgeti otthon – és természetesen imád otthon lenni a családjával.

„Manapság az autók igazán megbízhatóak, legfeljebb az ablaktörlő lapátokat kell cserélni, és néha kihúzni a nívópálcát. De a motoromon például legutóbb én tisztítottam a karburátort, és beraktam egy új gyertyát” – mondta a német lelkesen.

„Olyan vagyok, mint bárki más. Örülök, ha van otthon egy szabad hétvégém, nem kell csinálnom semmit, nem kell utaznom. Vasárnap pedig csak fekszem a kanapén, és megnézek egy részt a ’Tetthelyek’ című sorozatból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!