Vettel: Már mindenhol erős a Ferrari

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari Belgian Grand Prix 2018

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője titkon bízott benne, hogy a vasárnapi F1-es Belga Nagydíjon le tudják gyűrni a Mercedest és Lewis Hamiltont.

Vettel a szombati időmérőn csak a második rajthelyet szerezte meg, pedig a hétvége korábbi szakaszában erősebbnek bizonyultak a Mercedesnél – az időjárási körülmények azonban közbeszóltak.

A Ferrarinál bíztak abban, hogy a vasárnapi versenytempó az ő kezükre játszik majd, így megelőzhetik az első helyről rajtoló Hamiltont, és Vettel csökkentheti hátrányát a világbajnoki pontversenyben.

Végül így is történt, a német pilóta egy remek rajttal a brit elé került, és sikerült is megőriznie pozícióját a futam végéig – habár egyáltalán nem volt egyszerű dolga.

„Tegnap kicsit vicces volt az időmérő befejezése a körülmények miatt, de azért olyan pozícióba kerültünk, ahonnan esélyünk volt a küzdelemre, és ezt meg is tettük” – nyilatkozta Vettel.

Nagyon boldog vagyok a rajt és az első kanyar miatt, ami kulcsfontosságú volt – utána pedig az időzítés is rendben volt.”

A Ferrari továbbfejlesztett erőforrással érkezett Spába, amely Vettel szerint határozottan segített nekik a jó eredmény elérésében. A négyszeres világbajnok reméli, hogy a következő hétvégére, a csapata hazai futamára továbbvihetik erős formájukat.

Új motorunk volt a hétvégére, ami kicsivel több erőt adott, ez pedig segített az egyenesben. Amikor ezek a dolgok összeérnek, jó látni, hogy működik, és megvolt a tempónk. Az első etapban nagyon szoros volt a verseny, csak néhány másodperc volt köztünk, de egy remek kiállással nem volt esélyük. Nagyon gyors volt, nem volt esélyük. A második etapban aztán kicsit jobban tudtuk kontrollálni a dolgokat.”

„Jó autónk van, ami úgy tűnik, mindenhol működik. Nem gondolom, hogy az autó a szezon elejétől kezdve teljesen rendben volt, de eljutottunk oda, hogy mindenhol működik és versenyképesek vagyunk. Olaszország különleges számunkra, nagyon várjuk, hogy ott versenyezzünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!