Verstappen vs. Ocon

Vettel: Máris vannak ötleteink

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli

Sebastian Vettel szerint ennél jobb időpontban aligha jöhetett volna a szezonközi F1-es teszt – a barcelonai gyenge szereplés után úgy érzi, nagy szükségük volt erre a két napra.

Az elmúlt hétvégi Spanyol Nagydíjon a Ferrari csak küszködött, a gumikezelés nagy problémát okozott számukra, ami ahhoz vezetett, hogy Vettelnek egy plusz kiállással kellett számolnia, így lecsúszott a dobogóról és csak a 4. helyen végzett.

A szezon eleje kedvezően indult a Ferrari számára, azonban a Pirelli Barcelonára változtatott az abroncsokon, vékonyabb gumikat helyeztek fel az autókra, ezt a változást pedig nem kezelte jól a maranellóiak autója.

A hétvégét követően, kedden és szerdán a mezőny még Barcelonában maradt egy kétnapos teszt erejéig, ahol Vettel az első napon 134 kört tett meg – a német úgy gondolja, nagyon hasznos tapasztalatokat szereztek.

„Jó, hogy most volt ez a teszt, hogy összehasonlításokat végezhessünk” – nyilatkozta Vettel.

Azt hiszem, van néhány ötletünk. Most rajtunk áll, hogy ezeket az ötleteket megvalósítsuk. Időzítés szempontjából nagyon jól jött, miután egy gyenge hétvégén voltunk túl: nem voltunk elég gyorsak, és nemcsak, hogy elég gyorsak nem voltunk, de a gumikezelés is nehéz volt.”

„Ezek között összefüggés van, szóval jó, hogy lehetőség volt arra, hogy visszatérjünk, és most nekünk kell cselekednünk” – folytatta a német, aki bízik benne, hogy minden tapasztalatot sikerül hasznosítaniuk, illetve a maguk javára fordítaniuk.

„Sokkal átfogóbb munka volt, meg kellett értenünk az autót, hogy kiszúrjuk a gyengeségeket, illetve meg kellett bizonyosodnunk arról, hogy jó irányt választunk. Ha olyan pályára megyünk, ami hasonlít ehhez, akkor megtesszük majd a lépéseket, amelyekre szükségünk lesz.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek