Vettel: Másképp kellett volna támadnom Hamiltont - F1VILÁG.HU

Vettel: Másképp kellett volna támadnom Hamiltont

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Ha újra próbálkozhatna, másképp támadná a győzelemért Lewis Hamiltont – ezt mondta a vasárnapi Belga Nagydíjat követően a Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel.

A német pilóta a második helyen futott be Spa-Francorchampsban, miután nem tudta legyűrni világbajnoki riválisát, Lewis Hamiltont.

Pedig Vettelnek kiváló lehetősége akadt a verseny hajrájában, hiszen a biztonsági autós periódus során ultralágy abroncsokkal támadhatta Hamiltont.

„A verseny nagyon intenzív volt” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Arra vártam Lewis mögött, hogy hibázzon, de erre nem került sor. És valószínűleg ő is arra várt, hogy én hibázzak, hogy némi levegőhöz jusson – de ez sem így lett.”

„A döntő pillanat az újraindítás után jött el, a biztonsági autós periódust követően. Nem voltam túl szerencsés, mert az Eau Rouge-ban nagyon közel kerültem Lewishoz, és el kellett emelnem a lábam. A hosszú egyenesben pedig a kedvezőtlenebb oldalon voltam, Hamilton pedig belül, így természetesen övé volt a pozíció.”

„Jobb volt a tempónk, mint Silverstonban, ami egy hasonló pálya, ez pedig jól mutatja, hogy sikerült fejlődnünk. Nincs már olyan pálya, ahol el kell bújnunk a Mercedes elől.”

Vettel hozzátette, Hamilton nagyon okosan versenyzett Spa-Francorchampsban, emellett pedig a Ferrari még nincs a Mercedes szintjén végsebesség tekintetében.

„Az újraindításnál kicsit bele kellett nyúlnom a kormányba, mert Lewis egy kicsit visszavett a tempóból, szerintem azért, hogy provokáljon kicsit, és ezért túl közel kerültem hozzá. Tudtam, hogy két lehetőségem lesz arra, hogy elé kerüljek: a rajtnál, és az újraindításnál. Egyikkel sem tudtam élni. Közel kerültem hozzá, de az utolsó momentum hiányzott, hogy megelőzzem. A végsebesség tekintetében még le vagyunk maradva. Sikerült közel kerülnünk Hamiltonhoz, de végül nem volt elég erőnk.”

Hirdetés

A Ferrari versenyzője kifejtette, ha újra próbálkozhatna, másképp kezdené el támadni Hamiltont.

„Előnyben voltam az ultralágy gumik miatt az újraindításnál Lewisszal szemben, talán ez volt a probléma. Ha újra megpróbálhatnám, másképp támadnék. Mindennek tökéletesnek kell lennie, és ez nem könnyű.”

Vettel hozzátette, bár csalódott, hogy nem nyert, úgy érzi, a Ferrarinak lesz keresnivalója a bajnokság soron következő versenyein is.

„Magabiztosan várhatjuk a következő versenyeket. A versenytempót tekintve ugyanazon a szinten vagyunk, mint bajnoki riválisaink. Egy kicsit több erőre van szükségünk, és dolgoznunk kell még az időmérős tempón, hogy jobb pozíciókból kezdhessük meg a versenyeket.”

„Szerettem volna nyerni Belgiumban – ugyanakkor láthatjuk, hogy jó helyzetből várhatjuk a következő versenyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!