Verstappen vs. Ocon

Vettel „másmilyen” volt 2018-ban, állítja a Ferrari volt sportigazgatója

Fotó: Scuderia Ferrari
Egy „másmilyen” Sebastian Vettelt látott 2018-ban a Ferrarinál az olasz istálló nemrég leköszönt sportigazgatója, Massimo Rivola.

Egy „másmilyen” Sebastian Vettelt látott 2018-ban a Ferrarinál az olasz istálló nemrég leköszönt sportigazgatója, Massimo Rivola.

A német versenyző a szezon első felében méltó ellenfele volt Lewis Hamiltonnak és a Mercedesnek, ám az idény során sokat hibázott, és végül alulmaradt riválisával szemben a bajnoki címért folytatott küzdelemben.

Massimo Rivola szerint az F1 tavaly egy „másmilyen” Vettelt láthatott. A szakember jól ismeri a németet, hiszen korábban már a Toro Rossónál is együtt dolgozott vele.

„Nem tudom, mi történt” – mondta az olasz szakember a Gazzetta dello Sportnak.

„Minden sportolónak tökéletes egyensúlyra van szüksége ahhoz, hogy a legjobbját nyújtsa. Én nem ismerem a 2018-as Vettelt – az én Vettelem nem ilyen.”

Rivola kifejtette, meggyőződése, hogy Charles Leclerc szerződtetésével sokat nyert a Ferrari.

„Csak remélni tudom, hogy Leclerc olyan marad, mint amilyen most” – mondta a szakember, aki beszélt arról is, hogyan ismerte meg az ifjú monacóit.

„A barátja, Jules Bianchi nem győzött áradozni róla, amikor még az akadémiánkon volt, hogy mennyire erős ez a srác. A Ferrari és én aztán elkezdtünk dolgozni az ügyön, és rögtön világossá vált, hogy milyen komoly ambíciókkal rendelkezik, és milyen gyorsan meg akar érkezni az F1-be.”

„Dolgoztam Vettellel is a bemutatkozásakor a Toro Rossónál még 2007-ben, és [Fernando] Alonsóval is 2001-ben a Minardinál. De csak Fernandóban láttam olyan versenyszellemet, mint Charlesban – egy időmérős körön valami különleges dolgot elő tud húzni a kalapból.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Még festésétől is gyorsabb lett az új Ferrari

Pénteken prezentálta 2019-es, SF90-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az új modellen számos újítás szembetűnő, ami azonban a legfeltűnőbb, az kétségkívül a matt fényezés.

Friss hírek