Verstappen vs. Ocon

Vettel: Még bármi megtörténhet

Sorozatban harmadik győzelmét aratta Koreában, ezzel átvette a vezetést a világbajnoki összetettben a Red Bull német versenyzője, Sebastian Vettel.


Sorozatban harmadik győzelmét aratta Koreában, ezzel átvette a vezetést a világbajnoki összetettben a Red Bull német versenyzője, Sebastian Vettel.

A címvédő már a rajtnál maga mögé utasította csapattársát, a pole-ból rajtoló Mark Webbert, és végül magabiztos versenyzést bemutatva idei negyedik győzelmét aratta.

Vettel elmondta, nagyon boldog, hiszen fantasztikus versenyt teljesítettek Jeongamban.

„Nagyon boldog vagyok, ez fantasztikus” – mondta elégedetten a címvédő.

„Mindennek az alapja az volt, hogy jól kapjam el a rajtot. Nem voltam biztos ebben, mert a pálya piszkosabb oldaláról startoltam, de jól eljöttem és meg tudtam előzni Markot. De itt még persze nem volt vége, hosszú volt az egyenes, és még a hetedik sebességi fokozatban is hallottam, hogy Mark közelít.”

A verseny utolsó felében Vettelnek nagyon óvatosnak kellett lennie, gumijai ugyanis olyannyira elkoptak, hogy bármi megtörténhetett volna.

„Egy kicsit aggódtunk az első abroncsok miatt, mivel láttuk, hogy sokan blokkolják a kerekeket, és elvétik a kanyarok csúcspontjait. A csapat Japán óta dolgozott az autón, és erre volt szükségünk.”

Mai győzelmének köszönhetően Vettel előnye 6 pont az összetettben az eddig élen álló Fernando Alonsóval szemben, aki harmadikként ért célba Koreában.

„Alig várom már a következő versenyeket. Sok minden megtörténhet, de magunkra kell összpontosítanunk” – mondta diplomatikusan a Red Bull világbajnoka.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Friss hírek