Vettel még hisz abban, hogy fordul a kocka - F1VILÁG.HU

Vettel még hisz abban, hogy fordul a kocka

HIRDETÉS

A kiábrándító idénykezdet ellenére Sebastian Vettel továbbra is hisz abban, hogy lesz esélye a világbajnoki címre a 2016-os Forma-1-es szezonban.


A kiábrándító idénykezdet ellenére Sebastian Vettel továbbra is hisz abban, hogy lesz esélye a világbajnoki címre a 2016-os Forma-1-es szezonban.

Bár a Ferrari nyers tempó tekintetében egyértelműen közelebb került a Mercedeshez, különféle technikai gondok és balszerencsés szituációk miatt versenyzői az évad első három versenyén nem tudtak harcolni a győzelemért.

Vettel ráadásul a hétvégi Orosz Nagydíjon is öt rajthelyes büntetést kap, mivel autójában ki kellett cserélni a váltót, mely még Sanghajban, a Kimi Räikkönennel történt ütközésben sérült meg.

„Még csak három és fél versenyhétvégén vagyunk túl” – mondta a négyszeres bajnok a mai időmérő után, ahol egyébként Vettel a második legjobb időt futotta Nico Rosberg mögött, de a büntetés miatt a hetedik helyről indul majd.

„Eddig nem minden ment a tervek szerint. Megnyerhettük volna például az első futamot, ha a dolgok kicsit másképp alakulnak. Összességében azért nem olyan rossz a helyzet. Vasárnaponként jó tempót mutattunk eddig, márpedig a pontokat a futamokon osztják.”

„Keményen dolgozunk. Nem könnyű a helyzetünk. A Mercedesek remekül végzik a feladatukat. Ez nem az óvoda, itt nagyfiúk játszanak, a küzdelem pedig rendkívül kemény. De mi akarunk lenni a legjobbak, szóval most harcba kell szállnunk a jelenlegi favoritokkal – biztos vagyok benne, hogy fordítani tudunk a kockán.”

Habár Vettel csak a hetedik helyről rajtolhat vasárnap, Szocsiban, úgy érzi, a dobogó így is elérhető.

„Ha az ember a második helyre kvalifikálja magát, akkor az a reális eredmény – de persze a büntetéssel hátrébbról indulok. Mi gyorsabbak vagyunk, mint a minket körülvevő autók, szóval jó esélyünk van rá, hogy visszakapaszkodjunk, de ez soha nem könnyű. Majd meglátjuk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!