Vettel: Még itt is gyorsabb a Mercedes - F1VILÁG.HU

Vettel: Még itt is gyorsabb a Mercedes

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője nem lepődött meg azon, hogy a Mercedes a szabadedzéseken erős teljesítményt mutatott – szerinte az F1-es Olasz Nagydíj hétvégéje során erre lehet majd számítani.
Italian Grand Prix 2019, Monza, Friday, Sebastian Vettel, Ferrari

Sokan úgy gondolták, a Ferrari a továbbfejlesztett motorral és a nekik kedvező pályakarakterisztika miatt az Olasz Nagydíjon a Mercedes előtt lesz majd – habár idők tekintetében pénteken ez így volt, szoros volt a szabadedzések végeredménye

Vettel szerint egyáltalán nem meglepő, hogy nincsenek egyértelműen a Mercedes előtt. A német pilóta ráadásul nem is volt teljesen elégedett az autóval a pénteki szabadedzéseken, ahol összességében a 3. legjobb eredményt érte el, 2 tizedmásodperccel csapattársa, Charles Leclerc mögött. 

Nem voltak egyszerűek a körülmények, de így megy ez” – nyilatkozta Vettel. „Hála Istennek délután száraz volt, így valamivel több adatot tudtunk gyűjteni. Nem tűnt rossznak a helyzet. De a hosszú etapokon a Mercedes gyorsabb, még itt, Monzában is. Ők a mérce, miért lenne itt más a helyzet?”

Még tudunk javulni. Nem vagyok teljesen elégedett az egyensúllyal. Éppen itt, Monzában fontos lenne, hogy jól érezzem magam az autóban, és magabiztos legyek. Ezen dolgozunk.”

„Természetesen pénteken még nem nyomjuk a maximumig, de eddig minden rendben ezzel.”

„Szombaton teljesen más körülmények lesznek, meglátjuk, hogy ez majd milyen hatással lesz ránk. Amit már ma tudok, hogy a Mercedes most is nagyon gyors lesz, és az, hogy itt is egy szinten vagyunk, egyáltalán nem meglepő számomra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!