Vettel: Még kicsit csúszkál az autó, de rendben lesz

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Bőven volt tennivalója a Német Nagydíj pénteki nyitónapján a Ferrari hazai közönség előtt versenyző pilótájának, Sebastian Vettelnek.

A német versenyző a 4. legjobb idővel zárta az edzésnapot, a szabadedzéseken pedig több újítást – köztük egy új kipufogórendszert és hátsó szárnyat is pályára vitt.

Vettel és csapattársa, Kimi Räikkönen a szabadedzéseken megosztották a munkát, a négyszeres világbajnok pedig biztos benne, a szombati időmérőre sokat javulhatnak még.

„Izgalmas lesz látni, a hőmérsékletek milyen hatással lesznek majd a dolgokra. Ma nagy volt a forróság, szombaton eshet az eső, vasárnap pedig kevésbé lesz meleg” – mondta a német.

„Az autónk jól működött – mondhatnánk úgy is, hogy egy szokványos pénteki napunk volt. Kimi és én megosztottuk a munkát, főleg a gumikat tekintve. Ez az oka annak, hogy nem sokat voltam kint az ultralágy gumikkal. Egy körön még nem vagyok elégedett az autó egyensúlyával, de rendben lesz a dolog. Az ultralágy gumik hátul hólyagosodtak, de nem mi voltunk az egyetlenek.”

„Az egykörös tempót tekintve úgy tűnik, a Red Bull is ott van az élen, szóval izgalmas lesz. Az utolsó szektorban az autó egy kicsit jobban csúszkál, mint szeretném, de ezen még javíthatunk. Volt egy próbálkozásom a lágy gumikon is – az is lehet még jobb. Az elmúlt években a gumikopás elég nagy volt itt, de eddig minden rendben.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!