Verstappen vs. Ocon

Vettel: Még korai ítéletet mondani Ricciardóról

Sebastian Vettel úgy gondolja, hogy mindaddig lehetetlen megmondani, hogy leendő csapattársa, Daniel Ricciardo jó választás volt-e a Red Bull számára, míg az ausztrál pilóta meg nem érzi egy élcsapat által generált hatalmas nyomást.


Sebastian Vettel úgy gondolja, hogy mindaddig lehetetlen megmondani, hogy leendő csapattársa, Daniel Ricciardo jó választás volt-e a Red Bull számára, míg az ausztrál pilóta meg nem érzi egy élcsapat által generált hatalmas nyomást.

A HRT-nél illetve a Toro Rossónál eltöltött évei után, Ricciardónak jövőre lesz először esélye harcba szállni a futamgyőzelmekért, mikor Mark Webber helyét átveszi a Red Bullnál.

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint Ricciardo készen áll-e arra, hogy egy élcsapat versenyzője legyen, Vettel így felelt: „Nagyon nehéz ezt megmondani, hiszen jelenleg nem egy olyan autóban ül, mellyel folyamatosan pontokért versenyezhetne, és nem abban a mezőnyben versenyez, ahol most mi versenyzünk.”

„Az embereknek talán az a véleményük, hogy egy átlagos vagy egy középszerű autóban ülő pilóták nincsenek olyan szinten, mint azok, akik egy élcsapatnál versenyeznek. Ez többé-kevésbé így is van, de hogyan is léphetnél előre, ha soha nem kapsz erre lehetőséget? Ez egy kiváló lehetőség számára.”

„Ha visszatekintek, akkor én szerencsésnek mondhatom magam, hogy lehetőséget kaptam bizonyítani magamnak. Biztos vagyok abban, hogy Daniel nagyon keményen fog hajtani. A következő idényben mindent megtesz majd azért, hogy megverjen. Egy újabb ausztrál, aki megpróbálja megnehezíteni az életem.”

A bajnoki címvédő nem kívánta kommentálni az arra irányuló kérdéseket, hogy vajon jobb lesz-e a kapcsolata Ricciardóval, mint jelenlegi csapattársával, Webberrel.

„Nem a legjobb barátok vagyunk, ezt mindenki tudja” – mondta. „Azonban mindketten tiszteljük a másikat a pályán, ahogy az profikhoz illik. Ha bárki is belehallgatna az értekezleteinkbe, akkor nem mondaná azt, hogy bármi probléma is lenne a kapcsolatunkban.”

„Ricciardo egy másik srác. Nem akarok hozzámenni, így nem is kell, hogy a legjobb barátok legyünk. Azonban úgy érzem, hogy jól kijövünk majd egymással.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Rengeteg újítás felkerült a Renault autójára

Már a barcelonai teszt első napján rengeteg új elemet pályára vitt a Renault Forma-1-es csapata – a múlt heti bemutatón látott versenyautó jelentősen átalakult az előszezoni tesztekre.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Friss hírek