Vettel: Még nem a köridő, hanem a megtett kilométer számít - F1VILÁG.HU

Vettel: Még nem a köridő, hanem a megtett kilométer számít

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A leggyorsabb és a legszorgalmasabb versenyző is Sebastian Vettel volt a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének második, keddi napján.

A német versenyző 98 kört tett meg az SF71-H kódjelű versenyautóval a katalán ringen, és elmondása szerint a legfontosabb az, hogy ezúttal sem voltak műszaki problémáik.

„A mai tesztnapon nem a köridő volt a fontos, hanem az a tény, hogy ilyen körülmények között majdhogynem 100 kört meg tudtunk tenni mindenféle megbízhatósági probléma nélkül” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Erre koncentrálunk jelenleg, a teljesítmény keresése csak később jön. Műveleti szempontból minden simán ment, és úgy fogalmaznék, hogy az autónk működik. De általában nem olyan körülmények között vezetünk F1-es autót, mint amilyenek a maiak voltak. Még havazott is, a levegő hőmérséklete 3-4 ℃, az aszfalté 8-9 ℃ között volt, szóval mindenki küszködött a gumimelegítéssel.”

Vettel hozzátette, a kedvezőtlen időjárás mellett az sem segíti a dolgukat, hogy januárban teljesen újraaszfaltozták a barcelonai pályát.

„Az időjárás volt ma a korlátozó tényező. Sokkal hűvösebb van, mint tavaly, és a pályát is teljesen újraaszfaltozták. Emiatt pedig lehetetlen összehasonlításokat végezni. Most magunkra koncentrálunk, azt nem figyeljük, mit csinálnak a többiek.”

[su_service title=”Vettel tesztnapja képekben” icon=”icon: camera” size=”20″]

[/su_service]

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!