Vettel még nem mondott le az idei vb-címről

Annak ellenére, hogy csak egyetlen pontot szerzett, miközben riválisai az első két helyen végeztek, Sebastian Vettel továbbra sem adta fel a bajnoki címért folytatott küzdelmet, jóllehet egyre kisebb az esélye a vb-cím megszerzésére.

Annak ellenére, hogy csak egyetlen pontot szerzett, miközben riválisai az első két helyen végeztek, Sebastian Vettel továbbra sem adta fel a bajnoki címért folytatott küzdelmet, jóllehet egyre kisebb az esélye a vb-cím megszerzésére.

Miközben a bajnokság élén álló Brawn duója kettős győzelmet aratott, addig Vettel csak Lewis Hamilton utolsó körben történt balesetének köszönheti, hogy egy pontot szerzett az Olasz Nagydíjon, ahol tavaly a Toro Rossóval parádés győzelmet aratott.

Jenson Button jelenleg 14 ponttal vezeti a bajnokságot csapattársa, a mai győztes Rubens Barrichelló előtt, míg Vettel lemaradása a harmadik helyen 26 pont a listavezetővel szemben, miközben már csak négy futam van hátra, ahol 40 pont kiadó.

“A bajnokságnak még nincs vége” – mondta a Red Bull Racing német pilótája, akinek csapata az egész hétvégén szenvedett Monzában.

“Célunk az, hogy a legjobb tudásunkat nyújtsuk minden versenyen, azért vagyunk itt, hogy versenyeket és bajnokságot nyerjünk, szóval erre kell fókuszálnunk, a többi nem rajtunk múlik.”

Vettel bevallotta, hogy autója egyszerűen nem volt elég gyors a hosszú egyenesekkel, és kemény fékzónákkal tarkított olasz ringen, de bízik abban, hogy a szezon hátralévő négy versenyén, ahol nagyobb leszorító erővel mennek, eredményesebbek lesznek.

“Úgy gondolom, hogy jó volt a rajtunk, és az első körünk, de aztán nem tudtam tartani a tempót az előttem haladókkal” – magyarázta. “Az ötödiktől a tizedik körig nagyon sokat szenvedtem a tapadással, azt autó csúszkált, és rengeteg időt vesztettem.”

“Nem volt meg a megfelelő sebességünk, de tudtuk, hogy ez a pálya nem fog különösebben feküdni számunkra. A következő versenyen (Szingapúr) már sokkal nagyobb lesz az autó leszorító ereje, és remélhetőleg jobban fogunk szerepelni, de majd meglátjuk.”

Vettel csapattársa, a szintén még vb-esélyes Mark Webber már az első körben kiesett, miután összekoccant Robert Kubica BMW-jével, és a kavicságyban ragadt.

Az ausztrál természetesen nagyon csalódott volt, ugyanis ezzel 28.5 pontra nőtt a lemaradása a bajnokság éllovasával szemben.

“Jó volt a rajt, de aztán hamar véget ért a versenyem. Összeértem Roberttel, egy picit a levegőbe emelkedtem, majd a kavicságyban ragadtam. Az autó nem sérült meg, de nem tudtam visszatérni a pályára.”

“Nagyon bosszantó ilyen kis dolog miatt kiesni, különösen hogy a srácok nagyon keményen dolgoztak azon, hogy felkészítsék az autómat a versenyre. Az egyéni bajnokság szempontjából sem jött jól, de ez az első kiesésem az idei évben.”

“Mindent megteszek azért, hogy visszavágjak az utolsó versenyeken” – tette hozzá Webber.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!