Vettel: Még nem vagyunk azon a szinten, mint a teszteken

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője megnyerte a második szabadedzést, mégsem teljesen elégedett az F1-es Bahreini Nagydíj pénteki edzésnapjával.

Vettel az első szabadedzésen csapattársa, Charles Leclerc mögött a második helyen végzett, a második gyakorlást pedig megnyerte – a Ferrari egész nap erős teljesítményt mutatott, a német szerint azonban még nem hozták ki a maximumot az autóból

„Már jobb érzésem van az autó hátuljával kapcsolatban, ami mondjuk úgy, a mi Achilles-sarkunk volt Ausztráliában” – mondta Vettel a pénteki edzésnapot követően. 

A kérdésre, újra olyan jó-e a Ferrari, mint amilyen a téli teszteken volt, Vettel így válaszolt: „Nem, még nem. Barcelonában igazán jó volt. Ma határozottan jobb a helyzet, persze a pálya más, de azt hiszem, még mindig találnunk kell valamit.”

Nem vagyok teljesen elégedett a mai nappal, még nincs meg az az érzésem, amit szeretnék” – folytatta a német. „Jobb érzés volt, mint Ausztráliában, de még több van az autóban.”

Vettel a második szabadedzésen egy alkalommal kicsúszott, így neki is meggyűlt a baja a tapadással, amivel többen küszködtek a mai napon: „Trükkös nap volt, általánosságban véve nagyon csúszós, és nehéz kihozni a gumikból a maximumot. Jobb, hogy ma pörögtem meg, mintha holnap tenném, vagy vasárnap.

 

Kapcsolódó cikkek

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek