Vettel: Megkönnyítettük a Mercedes dolgát

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője elmondta, az utolsó versenyekig fognak küzdeni a bajnoki címért, és úgy gondolja, még mindig van egy kis esélyük.

Vettel hátránya már 67 pont a bajnoki pontversenyben Lewis Hamiltonnal szemben, így amennyiben Hamilton a következő nagydíjon, Austinban nyerni tud, és a német nem lesz legalább második, úgy a brit megnyeri a bajnoki címet.

A négyszeres világbajnok ennek ellenére nem adja fel – úgy gondolja, a Ferrari jelentősen megkönnyítette a Mercedes dolgát az elmúlt futamokon, miután a Belga Nagydíj óta nem tudtak győzelmet szerezni, Hamilton ezzel szemben az elmúlt 7 futamból 6-ot megnyert.

Még mindig van esély. Az elmúlt versenyeken túlságosan megkönnyítettük a dolgukat, de természetesen el kell ismerni, hogy jól teljesítettek” – mondta a Ferrari-pilóta.

„Vigyáznunk kell magunkra, a lehető legjobbat kell nyújtanunk a következő néhány versenyen, aztán meglátjuk. De az biztosan nem segít, hogy mi hatodikak vagyunk, ők pedig megnyerik a futamot.”

A ferraris azt is hozzátette, az elmúlt futamokon a Ferrari teljesítménye összességében elmaradt a Mercedesétől: „Azt hiszem, mindig nagyon szoros volt a csata, de nem voltunk annyira erősek. A tény, hogy a versenyen mi gyorsabbak voltunk, amiatt is volt, mert nem kellett annyira nyomniuk.”

„Szóval soha nem láthatjuk a teljes képet. Meglátjuk, hogy hol leszünk néhány hét múlva.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek